![Український десерт до сімейного чаювання: дітей за вуха не відтягнете](https://thumbor.my.ua/66cv5pNnOkN8HNvZibzMtKD8dTc=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe12e8eb346b1c2ec98cc9289c4aa8a6d.jpg)
Український десерт до сімейного чаювання: дітей за вуха не відтягнете
Вам навіть не доведеться вмикати духовку
Солодкий аромат домашніх десертів створює особливий затишок у будинку. Якщо ви чи ваші близькі — затяті ласуни, напевно, всі рецепти солодощів уже перепробовані.
А от якщо ваші діти знову просять щось смачне до чаю, приготуйте шкраб за старим українським рецептом. Кулінар Анатолій Добровольський розповідає, що готується така смакота з простих інгредієнтів лише 10 хвилин. Шкраб настільки всім сподобається, що його проситимуть щодня.
Як приготувати шкраб
Інгредієнти:
- яйця – 5 шт.;
- борошно — 100 г;
- цукор – 3 ст. л. ;
- сухарі панірувальні — 1 ст. л. ;
- масло вершкове – 10-20 г;
- сметана та варення для подачі.
Спосіб приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть із цукром, додайте борошно, все ретельно перемішайте.
- Білки збийте до піків, додайте в тісто і знову все перемішайте.
- Розігріту сковороду змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. У сковороду вилийте тісто, накрийте кришкою та готуйте на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.
- Готову страву перекладіть на блюдо, порвіть його руками, зверху полийте сметаною та варенням.
View this post on Instagram
A post shared by Anatolii Dobrovolskyi (@dobrovolskyi_hchef)
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)