Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова щодо зміни запобіжного заходу
Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова щодо зміни запобіжного заходу

Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова щодо зміни запобіжного заходу

Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова, колишнього керівника столичної філії "Приватбанку", щодо зміни йому запобіжного заходу.

Адвокати просили замінити Волкову перебування в СІЗО на цілодобовий домашній арешт, оскільки у того чимало хронічних хвороб, які він лікує протягом тривалого часу. На постійній основі Волков приймає вісім препаратів і кожну годину повинен колоти інсулін, перебування ж в ізоляторі значно ускладнює доступ медиків і не дозволяє повноцінно виконувати рекомендації лікарів.

Крім того, переконані захисники, інкриміновані Волкову підозри не належали до його компетенції, а сам обвинувальний висновок містить недостатню кількість фактів причетності підзахисного.  Як зазначають адвокати, Волков з'являвся на всі слідчі дії і жодного разу не переховувався від слідства. 

СБУ і Бюро економічної безпеки підозрюють екс-чиновника в причетності до нібито привласнення 5,7 млрд гривень, що знаходилися на рахунку "Приватбанку". Прокурори стверджують, що Волков допомагав здійснювати "фіктивні внески готівки" в касу, а зараз нібито може чинити тиск на свідків, тому повинен перебувати в СІЗО. Водночас, прокурори з'ясовують, чи не завадить це здоров'ю підозрюваного.

Перебування під вартою фактично унеможливлює виконання протоколів лікування профільними лікарями, а отже несе певні ризики і загрози здоров'ю і життю і аж ніяк не допомагає ухваленню об'єктивного рішення", - заявив сам Волков.

У той же час Сергій Дем'янчук, прокурор ОГПУ, заявив, що направлений запит до відділу забезпечення судового слідства, з метою встановлення, чи можливо з діагнозами, які поставлені Волкову, перебувати в даному ізоляторі тимчасового утримання і чи є можливість перебувати і лікуватися там.

"У нас у силі тримання під вартою, найімовірніше проситимуть його продовження, ми будемо просити скасувати його з урахуванням тих подій, що відбулися за час перебування мого клієнта під вартою. Доносити цю інформацію з додатковим аргументуванням", - прокоментував ситуацію Владислав Опанасик, адвокат обвинуваченого.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Києва у четвер, 21 вересня, взяв під варту Волкова у справі про заволодіння коштами "Приватбанку".

Сторона захисту заявляла, що має намір звертатися до Уповноваженого ВР з прав людини, щоб якомога швидше вирішити питання про перегляд запобіжного заходу, так як в штатному порядку процес оскарження судового рішення займе мінімум місяць.

Джерело матеріала
loader
loader