Суд відхилив апеляцію колишнього керівника філії "Приватбанку" Волкова щодо зміни запобіжного заходу
Суд відхилив апеляцію колишнього керівника філії "Приватбанку" Волкова щодо зміни запобіжного заходу

Суд відхилив апеляцію колишнього керівника філії "Приватбанку" Волкова щодо зміни запобіжного заходу

Захист наголошує, що їх клієнт потребує допомоги медиків.

Адвокати колишнього керівника столичної філії "Приватбанку" Сергія Волкова просили замінити йому перебування у СІЗО на цілодобовий домашній арешт. Однак суд відхилив прохання захисту.

Адвокати Волкова мотивували це тим, що той має чимало хронічних хвороб, які лікує упродовж тривалого часу. На постійній основі приймає 8 препаратів та щогодини має колоти інсулін.

"Перебування в ізоляторі значно ускладнює доступ медиків та не дозволяє повноцінно виконувати рекомендацій лікарів. Окрім того, певні захисники, інкриміновані підозри не належали до його компетенції. А сам обвинувальний висновок має недостатню кількість фактів причетності підзахисного. Волков, додають, з’являвся на усі слідчі дії та жодного разу не переховувався від слідства, – переконує захист.

СБУ та БЕБ підозрюють екс-посадовця у причетності до нібито привласнення 5.7 мільярда гривень коштів "Приватбанку". Прокурори твердять, що допомагав здійснювати "фіктивні внески готівки" у касу, а зараз нібито може чинити тиск на свідків, тому і має перебувати у СІЗО.

Водночас, прокурори з’ясовують, чи це не завадить це здоров’ю підозрюваного.

Перебування під вартою фактично унеможливлює виконання протоколів лікування профільними лікарями, а отже несе певні ризики та загрози здоров-ю  та життю і аж ніяк не допомагає ухваленню об’єктивного рішенння", – додає сам Сергій Волков.

Сергій Дем’янчук, прокурор ОГПУ  зазначив, що "Запит секоровано у відділ забезпечення судового слідства, з метою встановлення, чи можливо з такими діагнозами,  перебувати у даному ізоляторі тимчасового тримання і чи є можливість перебувати і лікуватися там".

Своєю чергою, адвокат Владислав Опанасик каже, що вони проситимуть зміну запобіжного заходу з урахуванням тих подій, що відбулися за час перебування мого клієнта під вартою. 

"У нас у силі тримання під вартою, найімовірніше проситимуть його продовження, ми будемо просити скасувати його з урахуванням тих подій, що відбулися за час перебування мого клієнта під вартою. Доносити цю інформацію з додатковим аргументуванням", – заявив він.

Нагадаємо, 21 вересня, Шевченківський районний суд міста Києва взяв під варту підозрюваного у кримінальному провадженні щодо заволодіння коштами Приватбанку Сергія Волкова. Адвокати стверджують, що він бореться з хворобами.

Відомо, що новий фігурант справи раніше очолював столичну філію установи. Тепер його підозрюють у привласненні 5,7 млрд грн.

За словами правозахисника Владислава Опанасика, 62-річний Сергій Волков має серйозні проблеми зі здоров'ям. Зокрема, він хворіє на цукровий діабет першого типу, бореться з онкологією гортані (голосових зв'язок), має діабетичну стопу, стеноз судин, а також кардіологічні захворювання, що можуть спричиняти різке раптове підвищення тиску.

Як наголошує захист, ці хвороби не виникли у ході слухання, з ними Волков бореться впродовж тривалого часу. Так, підсудний на постійній основі приймає 8 препаратів, серед них – інсулін, який потрібно колоти щогодини. Щобільше, необхідно постійно тримати на контролі рівень цукру в крові, для чого потрібні спеціальні прилади.

Джерело матеріала
loader