Суд відібрав дочку у найстаршої матері України через насильство
Суд відібрав дочку у найстаршої матері України через насильство

Суд відібрав дочку у найстаршої матері України через насильство

Суд Чернігова 20 жовтня ухвалив рішення відібрати 12-річну дочку у найстаршої матері України Валентини Підвербної. Жінку, яка народила дитину у 65 років, звинувачували у домашньому насильстві. Про це повідомила прес-секретар суду Тетяна Андрушко у коментарі " Суспільне ".

- Засідання проходило у закритому режимі. Оголошено вступну та резолютивну частину рішення, згідно з якою суд вирішив відібрати малолітню дитину у матері без позбавлення батьківських прав до досягнення дитиною 14-річного віку, тобто до 23 лютого 2025 року, - зазначила Андрушко.

Підвербна була на засіданні, але коментувати рішення відмовилася. Її адвокат зазначив, що вони поки що не вирішили подавати апеляційну скаргу.

Минулої весни 12-річна дочка Підвербної Анна-Марія поскаржилася на знущання матері, побиття та буллінг. Підвербна звинувачення відкинула та заявила, що її дочка нібито хтось переконує публікувати повідомлення зі скаргами на неї. Виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення забрати доньку у 78-річної матері. З того часу вона знаходиться у центрі соціально-психологічної реабілітації під Черніговом.

Як пише УНІАН, у самому Центрі уточнили, що дівчинка ще 4 місяці може перебувати у центрі соціально-психологічної реабілітації під Черніговом. А потім її подальшу долю вирішуватиме служба у справах дітей – це може бути опіка, патронатна сім'я тощо.

Пенсіонерка Валентина Підвербна народила дочку у віці 65 років і була на той час, у 2011 році, найстаршою, у кого в Україні прийняли пологи. Дівчинку Підвербна народила після штучного запліднення, гроші на яке збирала, заощаджуючи гроші з пенсії.

Теги за темою
Діти Суд
Джерело матеріала
loader
loader