Україна повернула додому ще трьох депортованих дітей
Україна повернула додому ще трьох депортованих дітей

Україна повернула додому ще трьох депортованих дітей

Україна повернула ще трьох незаконно депортованих до Росії дітей. Вони у безпеці і вже зустрілися зі своїми близькими. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець у Telegram.

– Ще трьох українських дітей вдалося повернути на Батьківщину. Здійснили це у рамках реалізації плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Також залучаємо до цього процесу громадські організації та міжнародних партнерів, – написав він.

Омбудсмен подякував усім причетним особам та організації за повернення дітей. Робота з повернення додому незаконно вивезених українців продовжується.

Лубинець нагадав, що у випадку, якщо ваша дитина зникла, і ви як законна її представник не знаєте її місцезнаходження – необхідно швидше повідомити про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває? на ТОТ, крім поліції варто повідомити також в Офіс Омбудсмана України. Гаряча лінія 0 800 50 17 20 – в межах України, 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону, електронна адреса – hotline@ombudsman.gov.ua.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader