Між Сектором Гази та Єгиптом відкрили КПП "Рафах": відео
Між Сектором Гази та Єгиптом відкрили КПП "Рафах": відео

Між Сектором Гази та Єгиптом відкрили КПП "Рафах": відео

Єгипет відкрив пункт пропуску "Рафах" на кордоні із Сектором Газа - єдиний шлях, яким можна доставляти туди гуманітарну допомогу або евакуювати з небезпечного регіону людей.

Як повідомило видання Al Arabiya, перші вантажівки з гуманітаркою пройшли у бік Гази вранці 21 жовтня.

"Перший конвой вантажівок із гуманітарною допомогою починає в'їжджати до Сектору Газа через прикордонний пункт "Рафах" у Єгипті", – йдеться в повідомленні Al Arabiya, у соцмережі Х.

За даними посольства США в Ізраїлі, КПП "Рафах" було відкрито о 10 годині ранку 21 жовтня за місцевим часом. Водночас, американські дипломати зазначили, що не знають, як довго він буде відкритий для виїзду з Гази іноземців.

Там очікують, що багато громадянських спробують перетнути кордон, якщо його відкриють. Водночас громадян США попередили, що при спробі виїхати до Єгипту ситуація з обох сторін кордону може бути хаотичною та безладною.

"Ситуація залишається динамічною та нестабільною, а ситуація у сфері безпеки непрогнозована. Вам слід оцінити свою особисту безпеку, перш ніж вирішити рухатися до кордону або намагатися його перетнути", – попередили в посольстві США.

Трохи згодом, за даними кореспондента CNN, у сектор Газа в'їхали 20 вантажівок, після чого КПП знову закрили.

На сьогодні у Секторі Газа перебувають близько 300 українців. Евакуювати їх із анклаву до відкриття переходу можливості немає.

Додамо, що посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський повідомив, що в Ізраїлі через атаки бойовиків ХАМАС загинули вже 23 громадян України.

Додамо, що раніше видання Axios повідомило, що Ізраїль отримає від США десятки тисяч артилерійських снарядів, які спочатку були призначені для України.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader