Держприкордонслужба назвала область, де найчастіше фіксує російські ДРГ
Держприкордонслужба назвала область, де найчастіше фіксує російські ДРГ

Держприкордонслужба назвала область, де найчастіше фіксує російські ДРГ

Найбільше російських диверсантів фіксують прикордонники на кордоні України у Сумській області. Рідше – на кордоні Харківської та Чернігівської областей. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко під час телемарафону.

«Найбільше таких випадків (спроб диверсійно-розвідувальних груп росіян прорвати кордон – «Главком») фіксується на кордоні з Росією – в межах Сумської області, періодично в межах Харківської області, за останній час менше по Чернігівській області. Власне ДРГ – це ті групи, які намагаються викрити місця розташування Сил оборони України, де знаходяться підрозділи і ДПСУ, ЗСУ, Нацгвардії», – розповів Демченко.

Речник ДПСУ зазначив, що ДРГ є загрозою і для місцевих мешканців.

«Адже диверсанти відкривають вогонь по автівках, які рухаються в прикордонні. Вони не розбирають чи це військові, чи цивільні», – пояснив Демченко.

Крім того, за словами Демченка, ситуація по кордону з Білоруссю залишається контрольованою.

«Там не відбувається ні спроб проникнення ДРГ, ні нагнітання ситуації. Бо поряд нашого кордону ми не фіксуємо переміщення ні техніки, ні особового складу будь-яких підрозділів», – додав речник.

До слова, втрати Росії у війні проти України збільшилися на 90%. Цьому передували штурми окупантів у районі Авдіївки.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader