Кулеба розповів, коли почнуться переговори про вступ України до Євросоюзу
Кулеба розповів, коли почнуться переговори про вступ України до Євросоюзу

Кулеба розповів, коли почнуться переговори про вступ України до Євросоюзу

Українська влада має постійний звʼязок з керівництвом Євросоюзу, щоб пришвидшити шлях до вступу у ЄС.

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що. Єврокомісія дасть позитивний висновок стосовно початку переговорів про вступ України до Євросоюзу до кінця поточного року.

Про це Кулеба заявив в етері телемарафону.

Він зазначив, що Україна "зробила все", щоб отримати позитивний висновок від Європейської комісії. Зокрема, нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про політично значущих осіб.

"Безумовно, питання вступу України в ЄС – це питання історичної ваги не лише для України, але й для Європейського союзу. Тому довкола історичних рішень, таких як відкриття переговорів про вступ, буде багато нервозності, спекуляцій, намагань розіграти це питання для вирішення якихось окремих питань", – застеріг він.

Кулеба зазначив, що українська влада має постійний звʼязок з керівництвом Євросоюзу, щоб "пройти цей шлях і відкрити переговори про членство".

"Я постійно спілкуюся з міністрами кожної країни-члена ЄС для того, щоб ми пройшли цей шлях максимально гладенько, як любить казати мій батько, "як качечка по воді",  – підсумував він.

Крім того, ми раніше інформували, що Дмитро Кулеба заявив, що Україні необхідно запровадити множинне громадянство, однак повинні бути винятки – заборона на будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором.

  • США та ЄС підтримали розробку плану України щодо проведення реформ та відновлення
  • Не варто створювати хибних очікувань: посол Німеччини висловився про роботу України на шляху до ЄС
  • Коли Україна стане членом ЄС: Кулеба відповів
Джерело матеріала
loader
loader