У бюджеті Німеччини не вистачає понад 5 млрд євро для України - ЗМІ
У бюджеті Німеччини не вистачає понад 5 млрд євро для України - ЗМІ

У бюджеті Німеччини не вистачає понад 5 млрд євро для України - ЗМІ

Видання Bild повідомило про те, що у Міністерстві оборони Німеччини вважають, що в проекті бюджету на 2024 рік не вистачає понад п'ять мільярдів євро для допомоги Україні.

Видання посилається на отримані з конфіденційних джерел дані з проекту бюджету, в якому на підтримку ЗСУ у 2024 році виділено чотири мільярди євро, з яких 3,1 млрд розподілено на вже погоджену допомогу та ще 770 млн євро зарезервовано для МЗС. На решту військових проектів залишається лише 120 мільйонів євро.

У Міноборони Німеччини оцінюють заплановані на 2024 рік потреби у військовій допомозі Україні в 5,22 мільярда євро:

880 мільйонів євро на допомогу у засобах ППО;
675 мільйонів євро на бойові броньовані машини;
390 мільйонів євро на фінансування передових розробок;
935 мільйонів євро на засоби захисту;
2,34 мільйона євро на ремонт, запчастини та логістику.

Окрім того, у бюджеті не передбачено 525 мільйонів євро на заміну військової техніки, яку Бундесвер передав Україні. Член бюджетного комітету Бундестагу Андреас Шварц вважає, що Міністерство фінансів Німеччини зобов'язане виділити для України обіцяні мільярди до остаточного ухвалення бюджету. Остаточне затвердження бюджету у Бундестазі очікується у середині листопада.

Напередодні державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт заявив, що ФРН виділить додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України. Зокрема, гроші будуть спрямовані на освіту, охорону здоров'я та питне водопостачання, а також на відбудову міст.

Джерело: True UA

Джерело матеріала
loader
loader