Посол озвучив кількість громадян України, які залишили Ізраїль після атаки ХАМАСу
Посол озвучив кількість громадян України, які залишили Ізраїль після атаки ХАМАСу

Посол озвучив кількість громадян України, які залишили Ізраїль після атаки ХАМАСу

Нині Ізраїль залишили 3,5 тис. українців, з яких близько 520 вилетіли з країни евакуаційними рейсами, які допомогло організувати диппредставництво нашої держави.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час брифінгу.

— За даними МВС, Ізраїль покинуло з початку масштабного терористичного акту 3,5 тис. громадян України – це ті люди, які мають виключно українські паспорти, без подвійного громадянства. З них близько 520 скористалися допомогою посольства і вилетіли евакуаційними рейсами, – сказав Корнійчук.

Посол зауважив, що ситуація в Ізраїлі залишається стабільно складною, а українське представництво працює у штатному режимі.

Зараз дивляться

— Ті громадяни, які звернулися до посольства з проханням про евакуацію, фактично всі виїхали чи за допомогою посольства, чи самотужки, – наголосив він.

Дипломати намагаються допомогти найбільш вразливим верствам населення та тим громадянам, які опинилися у скрутному становищі без грошей та у яких скасували рейси.

За словами Корнійчука, кілька сімей отримують допомогу від посольства. Також українська сторона звернулася до благодійників, щоб у такий спосіб допомогти українцям виїхати до сусідніх із Україною держав.

Перший вилетів зі Тель-Авіва 14 жовтня. Повідомлялося, що на борту були 207 громадян України, зокрема 63 дитини. 16 жовтня було ще два евакуаційні рейси до Клужа та Бухареста.

19 жовтня з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетів четвертий евакуаційний борт з 79 українцями.

Фото:

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader