Через попит Укрзалізниця вирішила подвоїти кількість рейсів із жіночими купе
Через попит Укрзалізниця вирішила подвоїти кількість рейсів із жіночими купе

Через попит Укрзалізниця вирішила подвоїти кількість рейсів із жіночими купе

Укрзалізниця подвоїла кількість рейсів з жіночими купе. З 15 листопада вони стануть доступні ще в чотирьох поїздах дальнього сполучення. Про це 25 жовтня повідомила пресслужба компанії.

- Масштабуємо пілотний проєкт жіночих купе у пасажирських поїздах. З 15 листопада вони стануть доступні ще в 4 поїздах: №17/18 Харків – Ужгород, №29/30 Київ – Ужгород, №3/4 Запоріжжя – Ужгород, №26/236 Одеса – Рахів, — йдеться у фейсбуці Укрзалізниці. 

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко пояснив, що   пілотний проєкт із жіночими купе продемонстрував, що ця послуга потрібна та актуальна. У середньому такі купе заповнюються на 93%. За чотири місяці компанія реалізувала 25 тисяч квитків. 

- Тому, як і обіцяли, збільшуємо кількість поїздів, де буде доступна ця послуга. Обирали «довгі» рейси, де подорожує багато жінок із дітьми, а також підключили до проєкту нові напрямки: Одесу, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Рахів, – розповів Лященко.  

В  Укрзалізниці також заявили, що посилюють охорону пасажирських поїздів та впроваджують системи відеонагляду в нових вагонах.

Купити квитки у жіночі купе на нових рейсах можна буде у застосунку Укрзалізниці з 27 жовтня. Глибина продажу 20 діб. Як і раніше, місця відповідно маркуватимуться в застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита тільки жінкам та дітям до пʼяти років включно. Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від стандартної у вагонах аналогічного класу того ж поїзда. 

З червня жіночі купе зʼявилися у перших пасажирських поїздах: №81/82 Київ – Ужгород, №41/42 Дніпро – Трускавець, №75/76 Київ – Кривий Ріг, №15/16 Харків – Ясіня. Також Укрзалізниця повернула в поїзди воєнізовану охорону. З вересня на вокзалах та в поїздах Укрзалізниці розпочали працювати маршали залізничної безпеки.

Теги за темою
Укрзалізниця Жінки
Джерело матеріала
loader
loader