Підготовка пілотів ЗСУ на F-16: Рютте сказав, коли нідерландські літаки прибудуть для початку навчання
Підготовка пілотів ЗСУ на F-16: Рютте сказав, коли нідерландські літаки прибудуть для початку навчання

Підготовка пілотів ЗСУ на F-16: Рютте сказав, коли нідерландські літаки прибудуть для початку навчання

Літаки F-16, обіцяні Нідерландами, надійдуть до Румунії вже за два тижні, де на цих винищувачах будуть проходити навчання українські пілоти.

Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у розмові з президентом України Володимиром Зеленським по відеозв’язку.

– Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну перед обличчям триваючої російської агресії стільки, скільки це буде необхідно, – написав він.

Зараз дивляться

Він повідомив українському лідеру, що “винищувачі F-16, які Нідерланди пообіцяли надати для посилення української протиповітряної оборони, прибудуть до навчального центру в Румунії через два тижні”.

– Це означає, що незабаром можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів, які будуть на них літати, – додав Марк Рютте.

Ба більше, Марк Рютте запевнив, що руйнівна ситуація в Ізраїлі та Газі не відверне уваги Нідерландів від України.

– Екзистенційна необхідність дати відсіч російській агресії все ще залишається нашим пріоритетом, як для України, так і для безпеки Європи в цілому. Я ще раз підтвердив це Президенту Володимиру Зеленському сьогодні під час відеоконференції, – написав він.

Прем’єр Нідерландів наголосив, що його країна підтримує Україну на кількох фронтах.

– Цими вихідними на Мальті розпочалися переговори між Нідерландами та міжнародними партнерами щодо довгострокових механізмів безпеки для України. Основна увага буде зосереджена на безпеці та обороні, включаючи посилення протиповітряної оборони України, – пояснив прем’єр нідерландської держави.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Глава нідерландського королівства каже, що лідери також обговорили прогрес у створенні альтернативного коридору для експорту зерна через Чорне море.

– Нідерланди нададуть Україні патрульні катери для забезпечення безпеки цього маршруту. Нещодавно ми провели переговори на цю тему в портовому місті Одеса, – сказав він.

Прем’єр наголосив, що звірства, які вчинила Росія, не повинні бути забуті і задля цього Нідерланди продовжують брати участь у розслідуванні злочинів Росії.

– Четверта голландська судово-медична місія наразі перебуває в Україні під егідою Міжнародного кримінального суду, збираючи докази воєнних злочинів, – резюмував він.

Теги за темою
Нідерланди
Джерело матеріала
loader
loader