Якщо США припинять допомогу Україні, Путін досягне успіху у війні – Остін
Якщо США припинять допомогу Україні, Путін досягне успіху у війні – Остін

Якщо США припинять допомогу Україні, Путін досягне успіху у війні – Остін

Росія досягне успіху під час війни проти України, якщо Сполучені Штати не продовжать підтримку Києва.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час виступу на слуханнях у Комітеті з питань асигнувань Сенату.

Вони стосувалися запиту президента Джо Байдена на $106 млрд для фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та захисту американських кордонів. Запит має розглянути Конгрес США.

Зараз дивляться

– Я можу гарантувати, що без нашої підтримки Путін досягне успіху… Якщо ми виб’ємо ґрунт з-під них (України, – Ред.) зараз, Путін стане лише сильнішим і досягне успіху в тому, чого хоче – в захопленні суверенної території свого сусіда, – наголосив Остін.

Лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл рішуче підтримав пропозицію Білого дому щодо допомоги Ізраїлю та Україні на $106 млрд. Він відкинув пропозиції деяких своїх колег із Республіканської партії в Сенаті розділити допомогу для цих двох країн.

Макконнелл зазначив, що таке рішення “було б помилкою”.

Що пропонує Білий дім та позиція Конгресу

20 жовтня президент США Джо Байден вніс до Конгресу . Він передбачає виділення $61,3 млрд для України протягом року і близько $14 млрд – для Ізраїлю.

Однак ця пропозиція не знайшла консенсусу серед республіканців у Палаті представників США. Спікер Майк Джонсон заявив, що питання військової допомоги Україні та Ізраїлю .

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Згодом у Конгресі з’явився окремий законопроєкт про виділення Ізраїлю оборонної допомоги .

31 жовтня держсекретар США Ентоні Блінкен і глава Пентагону Ллойд Остін Комітету з питань асигнувань Сенату США. Вони переконували не припиняти допомогу Україні.

Теги за темою
Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader