Україна зробить Європу сильніше, ніж будь-коли – Зеленський
Україна зробить Європу сильніше, ніж будь-коли – Зеленський

Україна зробить Європу сильніше, ніж будь-коли – Зеленський

Україна зробить Європу сильніше, ніж будь-коли – Зеленський

1 листопада ЄС відзначає день народження.

Президент Володимир Зеленський провів у середу, 1 листопада, кілька нарад з військовими, розвідкою, урядовцями та відповідальним за ситуацію в регіонах. Крім того, з командою президента обговорили основні деталі та результати зустрічі радників щодо Формули миру.

"Певні речі – дуже корисні для України, для міжнародного права загалом – ми поки не оприлюднюємо. Причина -вона зрозуміла: не даємо шансу Росії зірвати наші міжнародні зусилля... Визначили сьогодні на нараді основні кроки, які будемо робити наступними місяцями, щоб додати ще нового змісту щодо Формули миру", - повідомив Зеленський.

Він додав, що 1 листопада відзначається фактично як день народження Європейського Союзу, оскільки тридцять років тому набув чинності Маастрихтський договір, який заклав основи сучасного європейського єднання.

"Євросоюз уже не один раз доводив, що здатен долати кризи, здатен захищатися, здатен зберігати ціннісне лідерство у світі, здатен ставати міцнішим, коли вороги Європи очікують від неї тільки слабкості. Ми цінуємо нашу Європу, Європу взаємодії, а не суперечок, Європу людей, а не ідеологій, бо тільки таким наш континент здатен захищати і захистити людські життя і в країнах Європи, й у світі. Я впевнений, що Україна зробить нашу Європу сильніше, ніж будь-коли, і ми працюємо максимально активно, щоб не залишилося жодної перешкоди для нашого вступу в Європейський Союз. А також я впевнений, що, хоч би як розвивалися події у світі, в інших наших партнерів і в Америці, і будь-де іще, все одно єдність перемагатиме. Єдність, а не розділення. Єдність, а не заклики до самоізоляції.

Я дякую всім за допомогу Україні, за спільні дії в захисті наших європейських цінностей. А також дякую всім тим у світі, хто допомагає берегти єдність: усім від Вашингтона до кожної столиці світу, у якій цінують людей і життя" - підсумував Зеленський.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що Україна вже цього року може розпочатипереговори про вступ до ЄС, якщо не виникне якихось форс-мажорів.

Джерело матеріала
loader