Консервовані помідори – це закуска, яка стане чудовим доповненням до святкового столу взимку. Особливо смачно з картопляним пюре та куркою. Але дуже часто буває, що овочі тріскаються в банці.
Тому редакція FoodOboz розповість, що потрібно зробити, щоб помідори не тріскались. Технологія дуже проста.
Що зробити, щоб помідори не тріскались
1. Перед викладанням помідорів у банку – налийте туди гарячий маринад.
2. Робіть це у декілька етапів, виливаючи і заливаючи рідину.
3. Тільки після виконання таких дій з маринадом – можна викладати помідори.
Ще один спосіб
На помідорах можна зробити проколи у місці, де знаходиться плодоніжка. Таким чином, шкірка томатів не буде дуже напружена і не потріскається. Прокол має бути досить глибоким – для цього найкраще використати зубочистку.
Слідкуйте за тим, щоб банки не вибухнули
Дуже важливо добре закатати банки, щоб всередину не потрапляло повітря. Для того, щоб переконатись, що ви все зробили правильно, їх потрібно поставити кришками вниз і накрити ковдрою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори із солодким перцем
- Малосольні помідори з хріном
- Квашені помідори за добу