Другий пацієнт з серцем генно-модифікованої свині помер через 6 тижнів
Другий пацієнт з серцем генно-модифікованої свині помер через 6 тижнів

Другий пацієнт з серцем генно-модифікованої свині помер через 6 тижнів

Медичний центр університету Мериленду повідомив про смерть Лоренса Фаукетта, 58-річного пацієнта з невиліковною хворобою серця, якому було зроблено другу у світі трансплантацію генетично модифікованого свинячого серця. Пан Фаукетт мав трансплантацію 20 вересня і прожив майже шість тижнів після операції.

Допомагаємо

Після процедури Фаукетт досяг значного прогресу, займаючись фізичною терапією, проводячи час з членами сім’ї та граючи в карти зі своєю дружиною Енн. В останні дні його серце почало демонструвати перші ознаки відторгнення — найсерйозніший виклик для традиційних трансплантацій. Попри всі зусилля медичної команди, 30 жовтня Лоренц зрештою помер.

Фаукетт вперше прийшов до Медичного центру університету Мериленду як пацієнт у четвер, 14 вересня. Коли він потрапив до лікарні, у нього була термінальна стадія серцевої недостатності. Незадовго до операції його серце зупинилося і потребувало реанімації.

Його вважали непридатним для традиційної пересадки серця через його прогресуючі захворювання, включаючи захворювання периферичних судин. 15 вересня Управління з контролю за продуктами та ліками США надало екстрений дозвіл на операцію в надії продовжити його життя.

Після операції пересаджене серце працювало дуже добре без жодних ознак відторгнення протягом першого місяця відновлення. Фаукетт займався фізичною терапією і працював над тим, щоб відновити здатність ходити.

Сім’я пацієнта та сам Лоренц тепло відкликалися про персонал лікарні, чого не скажеш про першого чоловіка із серцем генетично модифікованої свині — він міг померти через те, що тварина була заражена цитомегаловірусом.

 

Джерело матеріала
loader
loader