Уряд передасть ЄК попередній проєкт плану для програми Ukraine Facility
Уряд передасть ЄК попередній проєкт плану для програми Ukraine Facility

Уряд передасть ЄК попередній проєкт плану для програми Ukraine Facility

Уряд передасть попередній проєкт плану для програми Ukraine Facility Єврокомісії, який є умовою для виділення Україні бюджетної підтримки в розмірі 50 млрд євро на 2024-2027 роки.

Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, для того, щоб отримувати кошти в межах цієї програми, Україна проведе низку реформ та проєктів трансформацій. Пропозиції української сторони складаються з 4 основних блоків:

Перше — макроекономічні сценарії, які включають розбудову якісних інституцій відновлення.
Друге — базові реформи, такі як реформа держуправління, заходи з управління держфінансами, боротьба з корупцією, реформа системи правосуддя.
Третє — економічні реформи. Мова йде про покращення бізнес-клімату, управління держактивами, розвиток людського капіталу, регіональну політику.
Четверте — це ключові сектори економіки, які допоможуть Україні зростати зараз і в майбутньому. Йдеться про енергетичний сектор, аграрний сектор, логістику, ІТ, критичні матеріали, переробну промисловість.

Шмигаль додав, що план також міститиме три наскрізні напрямки: європейська інтеграція, цифрова трансформація та зелений перехід.

"Два важливі моменти. Перше, План Ukraine Facility — це не загальна стратегія економічного розвитку держави, а перелік умов для отримання допомоги від ЄС.

І друге — сьогоднішні напрацювання ще не є остаточною версією документа. Це попередній план для початку консультацій з нашими європейськими колегами. Робота над ним продовжиться з міжнародними партнерами, громадянським суспільством та українським бізнесом", – резюмував прем'єр-міністр. 

Як повідомлялося раніше, 17 жовтня Європейський парламент на засіданні переважною більшістю голосів підтримав пропозицію щодо створення Фонду допомоги Україні у розмірі 50 млрд грн на наступні 4 роки.

Теги за темою
уряд
Джерело матеріала
loader
loader