Час для переговорів України та РФ ще не настав – глава Міноборони Італії
Час для переговорів України та РФ ще не настав – глава Міноборони Італії

Час для переговорів України та РФ ще не настав – глава Міноборони Італії

Передумов для проведення так званих мирних переговорів між Україною та РФ наразі немає.

Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто в інтерв’ю місцевому виданню Quotidiano Nazionale.

Таким чином він відповів на запитання, “чи може бути більше шансів на мирний діалог між Києвом і Москвою” на тлі відсутності прориву на фронті та конфлікту на Близькому Сході.

Зараз дивляться

– Очевидно, що міцний мир не може ґрунтуватися лише на воєнних діях. Необхідне політичне “перемир’я”. Час для цього ще не настав, але “надія помирає останньою”, – наголосив Крозетто.

Міністр спростував твердження, що увага світових лідерів до війни в Україні зменшилася на тлі бойових дій в Ізраїлі. За його словами, увага зменшилася лише на рівні ЗМІ, які почали також висвітлювати ситуацію на Близькому Сході.

Крозетто запевнив, що підтримка України з боку Заходу залишається незмінною.

– Знизилася увага до російсько-українського конфлікту на медійному рівні, а не на політичному. Підтримка Києва з боку Заходу та Євросоюзу залишається незмінною. Україна бореться за захист свого суверенітету та поваги до міжнародного права, а не лише за свою свободу, – пояснив міністр.

Днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Київ зараз не веде жодних таємних переговорів із РФ. Для початку війська РФ мають піти геть з України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Італія переговори
Джерело матеріала
loader
loader