Ізраїльський міністр запропонував скинути ядерну бомбу на Газу
Ізраїльський міністр запропонував скинути ядерну бомбу на Газу

Ізраїльський міністр запропонував скинути ядерну бомбу на Газу

Міністр єврейської спадщини Аміхай Еліяху заявив про можливість ядерного удару по Сектору Гази. Його слова прозвучали в інтерв'ю радіо «Коль Барама».

Заява Еліяху спровокувала масштабний скандал. Самого міністра вже усунули від засідань уряду.

Як пише Haaretz, в інтерв’ю Еліяху висловив думку, що Тель-Авів діє «адекватно і навіть занадто м’яко, зважаючи на загрозу». За його словами, гуманітарна допомога палестинцям є зайвою, а жертви серед мирного населення виправдані, адже в Газі нібито немає цивільних. Ультраправий міністр вважає, що ситуація схожа на події Другої світової, коли громадськість Німеччини підтримувала нацистський уряд. На запитання ведучого, чи не варто в такому випадку вдарити по Газі ядерною зброєю, міністр відповів ствердно.

Водночас Еліяху зауважив, що хоче звільнити заручників, узятих ХАМАСом, але під час здійснення такої операції загине багато військових, і жерви можуть виявитися невиправданими.

На ці події швидко відреагував прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху. Він запевнив, що обурливе твердження, яке підтримав Еліяху, ніколи не буде реалізоване.

«Слова Аміхая Еліяху далекі від реальності. Ізраїль і ЦАХАЛ діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб запобігти шкоді непричетним людям, і ми продовжуватимемо це робити до перемоги», – запевнив Нетаньяху.

Пізніше Еліяху почав виправдовуватись, що говорив нібито метафорично.

Джерело матеріала
loader