Росіяни серйозно вдарили по Одесі: є руйнування та поранені
Росіяни серйозно вдарили по Одесі: є руйнування та поранені

Росіяни серйозно вдарили по Одесі: є руйнування та поранені

Окупанти атакували південь України

Пізно ввечері в неділю, 5 листопада, і вночі російські війська атакували Одесу ракетами та дронами. Є поранені та руйнування.

Як повідомили в Telegram-каналі Сил оборони Півдня, в ніч проти 6 листопада ворог атакував південні регіони різними типами ракет і ударними дронами. На Одещині росіяни вдарили по обласному центру та припортовій інфраструктурі.

"Більшість цілей знищено. Але є влучення. Попередньо постраждали 5 людей", — йдеться в повідомленні.

У мережі з’явились фото наслідків
Постраждала будівля

Крім того, росіяни вдарили авіабомбами по Херсонщині. На Миколаївщині працювала ППО.

Голова Одеської ОВ Олег Кіпер підтвердив, що поранення отримали п’ятеро мешканців Одеси. Він додав, що їх госпіталізовано з осколковими пораненнями.

Кіпер повідомив, що внаслідок російської атаки постраждав Одеський національний художній музей. 6 листопада йому виповнюється 124 роки.

"Саме в ніч на 6 листопада російські нікчеми "привітали" нашу архітектурну пам’ятку ракетою, що влучила поруч. У будівлі пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки та скло. Проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового обʼєкту в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", — написав він.

Мер Одеси Геннадій Труханов додав, що експонати, відомі на весь світ, дивом уціліли.

Як повідомляв "Телеграф", цими днями президент України Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати повітряні тривоги. За його словами, це насамперед це стосується мешканців Харкова та Запоріжжя, а також Херсонської, Донецької, Чернігівської та Сумської областей.

Теги за темою
Обстріл Одеса
Джерело матеріала
loader
loader