Пентагон заявляє, що США мають чотири цілі на Близькому Сході
Пентагон заявляє, що США мають чотири цілі на Близькому Сході

Пентагон заявляє, що США мають чотири цілі на Близькому Сході

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міністерство оборони США має чотири основні напрямки діяльності на Близькому Сході. Про це заявив прес-секретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Пат Райдер, повідомляє УНН.

Деталі

Серед пріоритетних завдань у регіоні він назвав:

  • захист американських сил і громадян,
  • потік критично важливої допомоги у сфері безпеки до Ізраїлю, який захищається від подальших терористичних атак з боку ХАМАС,
  • координацію з ізраїльтянами з метою сприяння звільненню заручників, утримуваних ХАМАС, у тому числі американських громадян,
  • посилення військової присутності в усьому регіоні для стримування будь-яких державних чи недержавних гравців від ескалації кризи за межами Гази.

За його словами, посилення сил включає розгортання авіаносних ударних груп "Джеральд Р. Форд" і "Двайт Д. Ейзенхауер", які наразі знаходяться в зоні Центрального командування США, а також підводного човна класу "Огайо".

Він вказав, що пов'язані з Іраном угруповання нещодавно атакували американські сили на авіабазі Аль-Асад в Іраку і в Ат-Танфі в Сирії. За його словами, ці атаки, здійснені за допомогою безпілотників і ракет, призвели до поранення кількох десятків осіб, у тому числі легких поранень і черепно-мозкових травм. За його словами, деякі з поранених не одразу повідомили про свій стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атомний підводний човен США прибув на Близький Схід

Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader