США мають чотири цілі на Близькому Сході: у Пентагоні виступили з заявою
США мають чотири цілі на Близькому Сході: у Пентагоні виступили з заявою

США мають чотири цілі на Близькому Сході: у Пентагоні виступили з заявою

Сполучені Штати продовжують перекидати на Близький Схід додаткові війська для зміцнення силової позиції по всьому регіону. У Міністерстві оборони США зазначили, що мають чотири основні цілі на Близькому Сході.

Важливу роль у активізації США у цьому регіоні відіграло загострення конфлікту між Ізраїлем та терористичною організацією ХАМАС. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

За його словами, міністерство оборони США наразі має чотири напрямки зусиль на Близькому Сході. Практично всі цілі Сполучених Штатів у цьому регіоні пов'язані зі стримуванням терористичної організації ХАМАС, яка 7 жовтня розпочала активне протистояння з Ізраїлем. Загалом у Пентагоні виділили такі цілі на Близькому Сході:

– захист сил США та громадян у регіоні;

– потік критичної допомоги у сфері безпеки Ізраїлю, оскільки він захищається від подальших терористичних атак ХАМАС;

– координація із ізраїльтянами для сприяння звільненню заручників, які утримуються ХАМАС, у тому числі американських громадян;

– зміцнення силової позиції по всьому регіону, щоб утримати будь-які державні чи недержавні суб'єкти від ескалації кризи поза сектором Газа.

Також Райдер нагадав, що зусилля США включають розгортання авіаносних ударних груп авіаносців "Джеральд Р. Форд" та "Дуайт Д. Ейзенхауер", які зараз знаходяться в районі Центрального командування США. Крім того, Сполучені Штати направили до цього регіону атомний підводний човен класу "Огайо".

За словами Райдера, за останні кілька тижнів іранські угруповання здійснили напади на авіабазу Аль-Асад в Іраку та Ет-Танф у Сирії на американські війська. Він заявив, що атаки дронів і ракет призвели до кількох десятків поранень, у тому числі легких травм та черепно-мозкових травм. Представник Пентагону зазначив, що деякі з поранених не одразу повідомили про свій стан.

Нагадаємо, у Білому домі прокоментували перекидання атомної субмарини ВМС США на Близький Схід. Там зазначили, що ця передислокація є частиною заходів щодо коригування позицій американських сил у регіоні.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен виступив категорично проти припинення вогню в секторі Газа, але заявив про необхідність дотримання так званих гуманітарних пауз.

Як повідомляв OBOZ.UA, ізраїльські військово-повітряні сили продовжують знищувати об'єкти бойовиків у секторі Газа, а сухопутні війська проводять наземну операцію. Водночас, у ЦАХАЛ вже заговорили про умови, за яких Ізраїль може припинити вогонь у секторі Газа.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader