Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7
Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

Країни «Групи семи» зосередилися під час міністерської зустрічі в Токіо на питаннях підтримки України й погодили чотири напрями зусиль, необхідні для посилення її обороноздатності, економічної стійкості та пришвидшення євроінтеграції.

Про це заявив у середу за підсумками зустрічі в японській столиці державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоби поставити Україну на міцний фундамент у наступному році, ми маємо допомогти Україні зробити чотири речі одночасно», - зауважив глава американської дипломатії.

По-перше, за його словами, необхідно забезпечити Україну можливостями продовжити її боротьбу й відвоювати свою територію.

Другий напрям – допомогти створити їй Збройні сили світового рівня. Це необхідно, «щоби забезпечити максимальне стримування в довгостроковій перспективі, і дати зрозуміти президенту Путіну, що він не зможе пережити і не переживе Україну, а також не зможе і не переживе всіх, хто підтримує Україну». У цьому зв’язку Блінкен нагадав, що багато країн взяли на себе цілком конкретні зобов’язання допомогти Україні відбудувати Збройні сили майбутнього.

По-третє, продовжив він, необхідно дати старт економічному відновленню та зростанню й створити для українців більше надії та можливостей.

«І по-четверте, прискорити процес реформ, щоби пришвидшити шлях України до Європейського Союзу та залучити інвестиції», - додав держсекретар США.

Усі ці кроки, за його словами, покликані допомогти Україні міцно стати на ноги.

«І як ми сьогодні сказали міністру закордонних справ Кулебі, Україна може на нас розраховувати»,- наголосив глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у Токіо впродовж двох днів проходила зустріч G7 на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Участь у ній взяв також міністр закордонних справ України.

Теги за темою
Україна США
Джерело матеріала
loader
loader