Рада підтримала переспрямування військового ПДФО до держбюджету на оборону
Рада підтримала переспрямування військового ПДФО до держбюджету на оборону

Рада підтримала переспрямування військового ПДФО до держбюджету на оборону

Верховна Рада голосами 253 нардепів ухвалила у повторному другому читанні та в цілому законопроєкт щодо переспрямування так званого військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів до державного.

Загалом йдеться про 214,7 млрд грн, які підуть переважно на виробництво дронів та боєприпасів, народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року військовий ПДФО спрямовуватиметься до державного бюджету в пропорції 50% на 50% – ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

Зараз дивляться

А протягом 2024 року військовий ПДФО розподілятиметься таким чином: 45% – на дрони (прогноз 43+ млрд грн), 45% – на виробництво боєприпасів та зброї (43+ млрд грн) та 10% – розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

Окрім того, як народна депутатка Роксолана Підласа, акциз на дороги у 2024 році (окрім місцевої частини 13,44%) спрямовуватимуться в загальний фонд державного бюджету, ці кошти теж підуть на потреби оборони.

Наприкінці вересня яким пропонував військовий ПДФО – податок, який держава сплачує за військових, – спрямувати на закупівлю техніки та власне виробництво зброї.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело матеріала
loader
loader