Столтенберг: Україні потрібна зброя сьогодні, щоб бути сильнішою за столом переговорів завтра
Столтенберг: Україні потрібна зброя сьогодні, щоб бути сильнішою за столом переговорів завтра

Столтенберг: Україні потрібна зброя сьогодні, щоб бути сильнішою за столом переговорів завтра

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників надавати більше військової допомоги Україні для боротьби з Росією, щоб армія країни могла отримати перевагу на полі бою. Тоді Київ матиме сильну позицію під час можливих переговорів із країною-агресором для закінчення війни.

Про це він сказав на пресконференції у Берліні 9 листопада після переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Він закликав країни Північноатлантичного Альянсу не припиняти підтримувати українських воїнів, передає Радіо Свобода.

"Озброєння українцям необхідне, щоб залишатися сильними на полі бою сьогодні, і щоб вони могли бути сильними за столом переговорів завтра", – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО подякував ФРН за постачання Силам оборони України сучасних систем протиповітряної оборони, танків та бойових машин піхоти.

Він наголосив, що це дозволить Україні не лише захистити власну свободу, а й гарантувати безпеку європейських держав.

Російська агресія проти українського народу та рішення Росії про вихід із договорів про контроль над озброєннями, зазначив Столтенберг, говорить про безрозсудну поведінку Москви. Це робить світ більш небезпечним та підриває європейську безпеку.

Раніше генсек Альянсу сказав, що Україні потрібна якісна зброя та більше військової допомоги. Він вважає, що інвестиції в українську безпеку – це також інвестиції у безпеку всього Північноатлантичного альянсу.

Столтенберг наголосив, що війна в Ізраїлі не повинна знизити підтримку Києва.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Пентагоні запевнили, що Україна й надалі отримуватиме від Вашингтона військову допомогу для боротьби з повномасштабним вторгненням російських військ. Однак, ймовірно, нові пакети допомоги будуть меншими, ніж попередні.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала