Чи впливає коронавірус на генетику українців: кандидат медичних наук дав відповідь
Чи впливає коронавірус на генетику українців: кандидат медичних наук дав відповідь

Чи впливає коронавірус на генетику українців: кандидат медичних наук дав відповідь

Ведучий український вчений прокоментував наявні дослідження

Хоча останні два роки уми українців повністю переключилися на війну та внутрішні проблеми, коронавірус досі залишається серйозною проблемою, і науковці всього світу сперечаються щодо того, як він впливає на організм людини.

Серед іншого, обговорюється і те, чи здатен він змінювати генетику людини. На це питання в інтерв’ю для "Телеграфу" розповів лікар-генетик, один із стовпів української репродуктології, кандидат медичних наук Валерій Зукін.

Раніше вчені виявили, що від генетичних факторів може залежати те, чи будуть у людини ускладнення при захворюванні на коронавірус. Також ведуться дослідження, чи може вірус вбудовувати свій генетичний матеріал у ДНК людини, змінюючи цим його генетику.

"Дослідження ще ведуться. Поки даних про прямий вплив на генетику немає, на здатність завагітніти — питання на стадії вивчення", — підкреслив Зукін.

Як відомо, з настанням осені та зміною погоди в Україні помітно почастішали випадки захворювання на коронавірус. Серед іншого, у країні помічені нові штами "Еріс" та "Пірола".

Як повідомляв "Телеграф", раніше в Китаї виявили нові віруси, — вони можуть бути заразні для людей, а один з них належить до сімейства COVID.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

Теги за темою
Коронавірус
Джерело матеріала
loader
loader