Під Бахмутом війська РФ перейшли в активну оборону: у ЗСУ повідомили деталі
Під Бахмутом війська РФ перейшли в активну оборону: у ЗСУ повідомили деталі

Під Бахмутом війська РФ перейшли в активну оборону: у ЗСУ повідомили деталі

Росіяни перейшли до активної оборони на Бахмутському напрямку. Вони намагаються розвідати слабкі ділянки в обороні українських захисників.

Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері Радіо Свобода.

За його словами, окупанти не мають стратегічних успіхів на всій лінії зіткнення від Куп’янська до Бахмута.

Зараз дивляться

– На даній ділянці фронту ворог від оборони перейшов до активної оборони. Намагається відбити позиції, які він втратив попередньо. Наші військовослужбовці за кращої нагоди переходять до атакувальних дій, покращують своє тактичне становище. Так за минулу добу відбили 10 атак противника. Це Кліщіївка та Андріївка, – розповів Фітьо.

Речник зазначив, що Сили оборони України бачили підготовку росіян до активних бойових дій ще перед початком жовтня. Підготовка тривала близько трьох місяців.

– Ми укріплювалися, зміцнювали інженерні споруди свої. Підтягували також резерви. І ми бачили, що спершу атаки відбувалися більш активно на Лимано-Куп’янському напрямку, а зараз вони перейшли на Бахмутський напрямок. Тобто противник пробує хоч десь досягти успіхів, – додав він.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський повідомив, щоСили оборони взяли у полон понад 10 російських військових, які самотужки здалися 12 листопада.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader