На Заході припускають, що війна в Україні може затягнутися ще на п’ять років – The Economist
На Заході припускають, що війна в Україні може затягнутися ще на п’ять років – The Economist

На Заході припускають, що війна в Україні може затягнутися ще на п’ять років – The Economist

Західні чиновники все частіше припускають, що розв’язана РФ повномасштабна війна проти України може затягнутися ще на п’ять років.

Про це інформує видання The Economist.

У матеріалі зазначається, що “нині не найщасливіші часи”. Війна між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС у секторі Гази загрожує поширитися на Близькому Сході. На задньому плані відбувається протистояння США та Ірану. Китайські літаки та військові кораблі дедалі частіге загрожують Тайваню.

Зараз дивляться

А війна в Україні, найбільша в Європі з 1945 року, “не має ознак завершення”.

– Західні чиновники дедалі частіше вважають, що війна в Україні може затягнутися ще на п’ять років, при цьому ні РФ, ні Україна не готові здатися, але й не здатні вийти з глухого кута, – сказано в статті.

Видання пише, що військовий потенціал Заходу найближчими роками опиниться під величезним тиском. Війна в Україні стала нагадуванням не лише про те, скільки боєприпасів витрачається у великих військових конфліктах, а й про те, наскільки обмеженими є західні арсенали та засоби їх поповнення.

The Economist зазначає, що використання Україною систем ППО, ймовірно, різко зросте взимку, коли РФ, яка протягом місяців накопичувала ракети, розпочне безперервні удари по українській енергосистемі.

Наразі Сполучені Штати, ймовірно, можуть задовольнити військові потреби як України, так і Ізраїлю. Крім того, Франція і Німеччина анонсували збільшення допомоги Україні.

Однак, якщо одна з воєн, або обидві, затягнуться, доведеться несолодко, стверджує The Economist.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– З часом доведеться йти на компроміси, оскільки деякі ключові системи будуть передані Ізраїлю… Деякі системи, які потрібні Україні для контрнаступу, можуть бути недоступними в тій кількості, якої хотіла б Україна, – вважає Марк Кансіан із вашингтонського аналітичного центру Centre for Strategic and International Studies.

Ще серйозніша проблема, стверджує The Economist, полягає в тому, що в дійсності США не можуть одночасно озброювати себе та своїх союзників.

– Якщо наші виробничі лінії вже важко справляються з потребою озброювати Україну, то в разі реального затяжного конфлікту з таким противником, як Китай, вони будуть повністю перевантажені, – повідомив Іскандер Рехман із Університету Джонса Гопкінса в нещодавній статті про затяжні війни.

У матеріалі The Economist сказано, що якщо війна в Україні триватиме, а Близький Схід “продовжить палати”, то в разі виникнення ще однієї серйозної кризи Захід опиниться в скрутному становищі.

Один із ризиків полягає в тому, що супротивники Сполучених Штатів можуть скористатися хаосом у власних цілях. Наприклад, якщо США загрузнуть у війні в Тихому океані, то Іран буде більш упевненим, що йому вдасться уникнути відповідальності через створення ядерної зброї.

Європейські військові планувальники також не виключають, що РФ може проводити загрозливі маневри під час кризи довкола Тайваню, щоб відвернути увагу США та зв’язати можливості союзників, не дозволивши їм простягнути руку допомоги в Азії.

Про те, що , заявив і керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов. За його словами, агресор просто не підписуватиме жодного договору з Україною та коаліцією союзників, проте продовжуватиме обстріли без ведення активних боїв.

Теги за темою
США Китай
Джерело матеріала
loader