Україна повернула додому 4 дітей із сім'ями: звідки їх вивезли
Україна повернула додому 4 дітей із сім'ями: звідки їх вивезли

Україна повернула додому 4 дітей із сім'ями: звідки їх вивезли

Наразі всі ці родини перебувають у повній безпеці. Наразі ними опікуються психологи, щоб допомогти їм повернутися до стабільного життя.

В Україну повернули ще діток з окупації

Засновник благодійної організації "Спасемо Україну" Микола Кулеба наголосив, що в окупації двоє цих діток весь минулий навчальний рік училися в українській школі онлайн. Водночас селом, де проживали маленькі українці, постійно проходили російські рейди.

За словами Кулеби, під час занять їхня матір дивилася у вікно й слідкувала, щоб у дім не ввірвалися солдати Росії. Проте зрештою батькам почали погрожувати, що заберуть дітей, відберуть будинок, а самих українців депортують. Тож родина мусила віддати дітей в російську школу.

У школі "новеньких" українських дітей зобов'язали загорнутися у прапор Росії й ходити в ньому до кінця уроків. Коли ж деякі діти втомилися й попросили його зняти, вчителька погодилася. Однак вже за мить озброєний російський військовий сварив дітей за "нелюбов до Росії",
– наголосив засновник організації.

До того ж у шкільних коридорах діти постійно бачили солдатів зі зброєю, які стояли під класами й могли забрати на "виховні бесіди" дітей через необережно сказане українське слово. Кулеба підкреслив, що, на щастя, діти встигли походити в таку школу лише 4 дні, перед тим, як повернутися в Україну.

"Зараз родини вже перетнули кордон України й перебувають у безпеці. Тепер на них чекає психологічне відновлення й поступове повернення до нормального життя", – зауважив він.

Наостанок засновник благодійної організації сказав, що всього команда "Спасемо Україну" повернула з Росії й тимчасово окупованих українських територій уже 204 дитини.

На батьківщину мають повернути Богдана Єрмохіна

  • Правозахисниця Катерина Бобровська 9 листопада опублікувала відеозвернення 17-річного українця Богдана Єрмохіна, якого незаконно вивезли на територію Росії. Зокрема, він просив Володимира Зеленського повернути його назад додому.
  • Варто зазначити, що самому хлопцю наприкінці листопада виповниться 18 років. У країні-агресорці йому вжевручили повістку і сказали прийти до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року.
  • Зрештою український омбудсмен Дмитро Лубінець наголосив, що Єрмохін скоро повернеться в Україну. Так, уже є домовленості про те, що він возз'єднається з сестрою.
Теги за темою
Новини України Діти Окуповані території Діти і неповнолітні
Джерело матеріала
loader
loader