За півтора року дії UNITED24 на охорону здоров’я зібрали понад ₴1,5 мільярда
За півтора року дії UNITED24 на охорону здоров’я зібрали понад ₴1,5 мільярда

За півтора року дії UNITED24 на охорону здоров’я зібрали понад ₴1,5 мільярда

За півтора року дії платформи UNITED24 зібрано понад 1,5 мільярда гривень на забезпечення потреб охорони здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"За півтора року на забезпечення потреб охорони здоров’я зібрано 1 563 670 499,22 грн. Кошти надходять на спеціальний рахунок Національного банку України, закріплений за Міністерством охорони здоровʼя. Вони спрямовуються на закупівлю медичного забезпечення; відновлення роботи і модернізацію державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що пошкоджені внаслідок бойових дій; оновлення і модернізацію державних та комунальних багатопрофільних лікарняних закладів; закупівлю послуг, пов’язаних із постачанням медичного забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в МОЗ, за рішенням відповідної комісії протягом цього часу коштами, зібраними в межах UNITED24, «Медичними закупівлями України» придбано: 13 броньованих евакуаційних авто, 191 «швидку» типу С, 22 рентгенустановки з С-аркою, 83 анестезіологічних апарати, 63 апарати ШВЛ транспортних та дитячих, 14 УЗД апаратів.

Окрім цього, за кошти, зібрані на UNITED24, для українських лікарень закупили 81 операційний стіл, 442 функціональні ліжка, 4 нейрохірургічні мікроскопи, 34 тренажери для реабілітації, 212 медвиробів для лікування травм кісток та хребта, 172 апарати вакуумної терапії ран, 7954 апарати зовнішньої фіксації, 98982 хімічні грілки.

Окрім того, було придбано 659 генераторів.

Також, як нагадали в МОЗ, відновлено два медзаклади: КНП «Чернігівська міська лікарня №3» та «Чернігівський медичний центр сучасної онкології».

7 та 10 листопада ухвалено дві постанови Кабінету міністрів України, де йдеться про виділення: 24,5 млн грн на будівництво нової амбулаторії у селі Хухра на Сумщині, 13,7 млн грн – на придбання 12 інкубаторів інтенсивної терапії новонароджених з сервоконтролем кисню, 48,1 млн грн – на закупівлю 14 автомобілів швидкої медичної допомоги типу С, 1 000 грн – на послуги з технічного огляду «швидких».

Як повідомлялося, у травні 2022 року з ініціативи Президента розпочато глобальну кампанію зі збору коштів на підтримку України – у межах фандрейзингової платформи UNITED24. Один із п’яти напрямів, на які донатять люди із понад сто країн, – медична допомога.

Фото: НБУ

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Гроші
Джерело матеріала
loader
loader