ЄС хоче заборонити експорт до РФ верстатів та двигунів для дронів
ЄС хоче заборонити експорт до РФ верстатів та двигунів для дронів

ЄС хоче заборонити експорт до РФ верстатів та двигунів для дронів

Європейський Союз запропонував заборонити експорт верстатів і деталей машин, які Росія використовує для виробництва зброї, спрямованої проти України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документи, що потрапили в розпорядження агентства.

Зазначено, що пропозиція міститься в 12-му пакеті санкцій ЄС, що також включає заборону на експорт алмазів і заходи щодо посилення контролю за дотриманням верхньої межі ціни на російську нафту.

Зараз дивляться

– Основна увага нового пакету санкцій спрямована на подальше обмеження здатності Кремля обходити санкції ЄС і годувати свою військову машину, а також на скорочення джерел доходів Москви, – йдеться у повідомленні.

ЄС пропонує також додати до списку товарів з обмеженим доступом хімікати, літієві батареї, термостати, а також двигуни та сервомотори для безпілотників.

Окрім того, у новому пакеті санкцій можуть:

  • заборонити росіянам обіймати посади в європейських компаніях, які надають послуги рахунків та зберігання криптоактивів,
  • заборонити надання ліцензій на програмне забезпечення для управління підприємствами та програмне забезпечення для промислового дизайну й виробництва,
  • вимагати, щоб фірми в Європі, які належать або контролюються росіянами або російськими юридичними особами, отримували дозвіл на переказ коштів за межі ЄС,
  • запровадити вимогу, щоб експортери включали до своїх контрактів пункти, що забороняють реекспорт до РФ певних товарів.

Водночас Bloomberg додає, що країни-члени Євросоюзу мають обговорити пропозиції цього тижня, і вони можуть змінитися до того, як будуть схвалені.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, щоробота над 12-м пакетом санкцій проти Росії завершується. Обмежувальні заходи проти РФ будуть як персональними, так й економічними та секторальними.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Євросоюз санкції
Джерело матеріала
loader
loader