Ізраїль розпочав військову операцію у головній лікарні Гази
Ізраїль розпочав військову операцію у головній лікарні Гази

Ізраїль розпочав військову операцію у головній лікарні Гази

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію проти бойовиків ХАМАС в лікарні "Шифа" у секторі Газа. Про це УНН повідомляє із посиланням на Telegram-канал ЦАХАЛ.

Цитата

«Ґрунтуючись на розвідувальній інформації та оперативній необхідності, сили ЦАХАЛ проводять точну і цілеспрямовану операцію проти ХАМАС в районі лікарні "Шифа"», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що ЦАХАЛ проводить наземну операцію в Газі «з метою розгрому ХАМАС і порятунку заручників».

В Армії оборони Ізраїлю також зауважили, що ведуть війну з ХАМАС, а не з мирним населенням Гази. До складу сил ЦАХАЛ входять медичні бригади, які, як повідомляється, володіють арабською мовою і пройшли спеціальну підготовку для роботи «в складній ситуації, щоб не заподіяти шкоди мирним жителям, яких ХАМАС використовує як живий щит».

«Останніми тижнями ЦАХАЛ неодноразово попереджав, що триваюче військове використання ХАМАС шпиталю "Шифа" ставить під загрозу його захищений статус відповідно до міжнародного права, і давав достатньо часу, щоб припинити незаконне використання шпиталю. Учора ЦАХАЛ укотре довів до відома відповідної влади Гази, що всі військові дії на території лікарні мають бути припинені протягом 12 годин. На жаль, цього не сталося», - вказали в ЦАХАЛ.

Доповнення

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) взяла під контроль кілька урядових будівель терористичної організаціїХАМАСу секторі Гази.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader