Суд залишив під вартою колишнього одеського військкома Борисова
Суд залишив під вартою колишнього одеського військкома Борисова

Суд залишив під вартою колишнього одеського військкома Борисова

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього військкома Одеси Євгена Борисова, який підозрюється у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та навмисному ухиленні від несення служби. Про це повідомила пресслужба суду.

- Київський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги прокурора та захисту на рішення судді Печерського районного суду та частково задовольнив клопотання слідчого ДБР та продовжив утримання під вартою підозрюваного до 18 грудня 2023 року. Як альтернатива залишено запобіжний захід у вигляді застави, — йдеться в повідомленні.

На початку грудня 2022 року одеський військком Євген Борисов, відповідальний за мобілізацію в регіоні, виписався з військового госпіталю. Проте понад два тижні він не був на військовій службі без поважних причин. У другій половині грудня 2022 року Борисов обманним шляхом залишив країну. Разом із членами сім'ї він провів майже місяць у Республіці Молдова, Туреччини, на Сейшельських островах та в Іспанії.

У період дії військового стану члени родини Борисова, за його дорученням, придбали автомобілі преміумкласу та нерухомість у Королівстві Іспанія. При цьому офіційний загальний дохід сім'ї не покривав цих витрат, що стало об'єктом уваги Офісу Генерального прокурора.

Усунений з посади 1 травня через звинувачення у корупції, його заміною став бойовий офіцер Олександр Охріменко. У липні Борисов був затриманий. У ході досудового розслідування ГБР зібрало "величезний" масив доказів, включаючи інформацію зі ЗМІ та матеріали НАЗК. Борисову загрожує до десяти років позбавлення волі.

Теги за темою
Одеса Суд
Джерело матеріала
loader
loader