Росіяни використали фото української співачки для пропаганди в окупації: чому артистка зраділа
Росіяни використали фото української співачки для пропаганди в окупації: чому артистка зраділа

Росіяни використали фото української співачки для пропаганди в окупації: чому артистка зраділа

На тимчасово окупованих Росією територіях загарбники закликають місцевих отримувати російське громадянство. Для рекламного оголошення вони без дозволу використали фото української артистки.

Росіяни використали фото української співачки для пропаганди

Для жалюгідної афіші у Мелітополі ворог обрав світлину учасниці Нацвідбору на "Євробачення-2023" FIINKA (справжнє ім'я – Ірина Вихованець). На оголошенні видно, що артистка у вишиванці та вінку. Зверху біля неї можна побачити герб країни-окупанта.

Загарбники пропонують жителям міста змінювати прізвища на русифіковані варіанти. Для прикладу вони взяли українське прізвище "Галушко", назвавши його "нацистським". Росіяни запропонували змінити його на "Глушкову". До того ж окупанти цинічно закликали "очиститися від українського нацизму".

Фото FIINKA на пропагандистській афіші
FIINKA на пропагандистській афіші / Фото twitter.com/alexkokcharov

Артистка розповіла, що про використання її фото на пропагандистській рекламі повідомив знайомий військовий ЗСУ з Маріуполя. Її це дуже здивувало.

Господи, злізь та й подивись на це покаяння. Як можна влупити фотографію максимально проукраїнської молодиці, гуцулки для заклику зміни прізвищ? Цікаво, чого саме моя фотографія на обкладинці цієї новітньої інтерпретації "Мини Мазайла"?
– розмірковувала знаменитість.

Ірина згадала, як в одному з інтерв'ю назвала себе націоналісткою. Водночас додала, що росіяни не бачать різниці між націоналізмом і нацизмом.

А тим каліцунам все одно, що нацистка, що націоналістка. Але приємно стати обличчям українського нацизму. Йой, як файно було б аби дітей москальських лякали Фіїнкою,
– зазначила FIINKA.

Відомо, що для пропагандистської реклами окупанти взяли фото знаменитості за 2022 рік з її інстаграму. До того ж вони допустили помилку у назві вулиці на афіші. Річ у тім, що установа, зазначена в оголошенні, розміщена на вулиці Інтеркультурна, а там написано Интеркултурная.

Джерело матеріала
loader
loader