Скільки українських дітей депортували до Білорусі: результат дослідження
Скільки українських дітей депортували до Білорусі: результат дослідження

Скільки українських дітей депортували до Білорусі: результат дослідження

Вивезення українських дітей є систематичним.

Понад 2400 дітей з України віком від шести до 17 років було доставлено до Білорусі від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Цей процес координується між Володимиром Путіним та Олександром Лукашенком.

Про це пише Reuters.

Деталі

Згідно з даним дослідження, опублікованого Єльським університетом, дітей перевозили щонайменше з 17 міст Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Йдеться про регулярну практику. Так, понад 2000 дітей було доставлено до дитячого центру "Дубрава" у Мінській області Білорусі, ще 392 дитини до 12 інших установ.

Після прибуття до Білорусі дітей піддавали військовій підготовці та перевихованню. Диктатор Лукашенко особисто схвалив використання державних організацій для перевезення дітей з України до Білорусі та фінансування їхнього транспортування.

"Систематичним зусиллям Росії з виявлення, збору, транспортування та перевиховання українських дітей сприяла Білорусь", – йдеться у звіті.

Федеральний уряд Росії та режим Білорусі працюють разом, наголошують аналітики, щоб координувати та фінансувати переміщення дітей з окупованої України через Росію до Білорусі.

Як відомо, вивезення дітей віком до 18 років через кордон без згоди батька чи опікуна заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Джерело матеріала
loader