Народився з великою паховою грижею: у Львові прооперували дитину віком 1,5 місяця
Народився з великою паховою грижею: у Львові прооперували дитину віком 1,5 місяця

Народився з великою паховою грижею: у Львові прооперували дитину віком 1,5 місяця

Фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові успішно прооперували пахову грижу півторамісячному немовляті. Патологію дитині діагностували одразу після її народження. Про це співробітники Центру повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Найменший пацієнт

– Маленький Ярославчик – один із наймолодших пацієнтів Центру, якому прооперували пахову грижу, – пишуть медики.

За їхніми словами, щоб видалити випинання внутрішніх органів, довелося почекати, доки дитина трохи підросте і зміцніє. Весь цей час вона була під наглядом лікарів-хірургів.

Зараз дивляться

З’явився на світ раніше терміну

Як повідомили співробітники Центру, Ярославчик з’явився на світ раніше терміну – на 36 тижні і з малою вагою. Мама майже відразу помітила випинання внизу живота, яке не вправлялося. Сімейний лікар направив сім’ю до хірургів Центру.

– У хлопчика виявили пахову грижу великих розмірів, був ризик її защемлення. Перед операцією ми запідозрили, що грижа – двостороння. Під час лапароскопічної корекції цей діагноз підтвердився, – розповів дитячий хірург .

За словами лікарів, операція пройшла успішно, адже хірурги Центру мають великий досвід лікування гриж.

Як виявити грижу в дитини

Медики пояснили, що основною ознакою є випинання в паховій ділянці у вигляді горіха або навіть курячого яйця. У дітей раннього віку це добре виражено під час плачу, коли тиск у черевній порожнині зростає і випинання збільшується в розмірі, а потім ховається.

Якщо утворення неможливо самостійно вправити, а занепокоєння дитини не минає, слід думати про защемлення грижі. У такому разі потрібна негайна консультація дитячого хірурга, попереджають фахівці.

Джерело:

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader