Японія надасть Україні допомогу на відновлення
Японія надасть Україні допомогу на відновлення

Японія надасть Україні допомогу на відновлення

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проектів економічного відновлення України. 

Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

Як зазначив Шмигаль, проекти обговорювалися на зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу.

"Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Вдячний японській делегації за сьогоднішню місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови", - повідомив прем’єр.

За його словами, Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. "Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України", - написав Шмигаль.

За його словами, державні міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною.

Японська делегація на чолі з високопосадовцями промисловості та міністерства закордонних справ, включаючи представників бізнесу, перебуває сьогодні в Україні для переговорів напередодні конференції з відновлення, яку проведе Японія.

Японія, яка підтримує Україну фінансовими коштами та приймає біженців з моменту російського вторгнення у лютому 2022 року, також сприяє підтримці України на рівні "Великої сімки", яку Японія очолює цього року.

У Києві делегація, до якої входять члени Keidanren, найбільшого бізнес-лобі Японії, який очолює комітет з відновлення України, планує переговори з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, державними чиновниками та компаніями.

Шмигаль заявив цього місяця, що Україні буде потрібна бюджетна підтримка у розмірі близько 42 млрд доларів цього і наступного року, щоб покрити величезний дефіцит і допомогти відновитися після руйнувань, викликаних вторгненням росії.

Теги за темою
допомога Японія
Джерело матеріала
loader
loader