Збільшення штату НАБУ та повноважень НАЗК: закони пройшли перше читання в Раді
Збільшення штату НАБУ та повноважень НАЗК: закони пройшли перше читання в Раді

Збільшення штату НАБУ та повноважень НАЗК: закони пройшли перше читання в Раді

Верховна Рада підтримала у першому читанні збільшення на 300 осіб штату НАБУ (законопроєкт), а також дозволила НАЗК перевіряти майно держслужбовців, набуте до призначення на посаду (законопроєкт ), народний депутат Ярослав Железняк.

Обидва документи, ухвалення яких є умовою Єврокомісії для вступу України до ЄС, ще будуть допрацьовуватися перед другим читанням, проте перший крок вже зроблено.

Перший документ передбачає поетапне збільшення штату Національного антикорупційного бюро України з 700 до 1 000 співробітників. Для цього у 2024-2026 роках буде проведено конкурс на заміщення додаткових вакантних посад – по 100 щороку.

Зараз дивляться

А другим законопроєктом пропонується скасувати обмеження для Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевіряти активи чиновників, які вже пройшли процес перевірки, та на перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду у державній службі, без шкоди для правил, що застосовуються до нацбезпеки під час воєнного стану.

Раніше в Єврокомісії заявили, що наполягатимуть, , ухваливши відповідний закон.

Крім того, Брюссель рекомендував “вилучити із закону про запобігання корупції норми, які обмежують повноваження НАЗК продовженням перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та обмеження повноважень НАЗК щодо перевірки майна, придбаного декларантами до вступу на державну службу”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Законопроект НАБУ Єврокомісія НАЗК
Джерело матеріала
loader
loader