Хабар квартирами: НАБУ викрило підприємця, який намагався підкупити Кубракова
Хабар квартирами: НАБУ викрило підприємця, який намагався підкупити Кубракова

Хабар квартирами: НАБУ викрило підприємця, який намагався підкупити Кубракова

Антикорупційні органи викрили підприємця, який намагався підкупити віцепрем’єра з відновлення України Олександра Кубракова.

Про деталі справи розповіли в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Що відомо про спробу підкупу Кубракова

Хабар віцепрем’єру Олександру Кубракову запропонували у вигляді нерухомості.

Зараз дивляться

Фігурантами справи є власник одного з приватних товариств та директорка держпідприємства, яке входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За даними слідства, власник компанії-забудовника хотів звести житлові будинки на земельній ділянці міністерства, яка належить державі.

Підприємець уклав ряд договорів із державним підприємством, яке входить до сфери управління міністерства.

Усвідомлюючи, що незаконні договори можуть бути розірвані, власник компанії-забудовника у співучасті з директоркою держпідприємства запропонували Кубракову хабар.

За нерозірвання договорів вони пообіцяли віцепрем’єру 2% від площі майбутнього житлового комплексу (5200 кв. м).

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– НАБУ і САП… викрили власника приватного товариства на пропозиції неправомірної вигоди у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн грн, – йдеться в повідомленні.

За це Кубраков мав не лише залишити в силі договори, а й сприяти отриманню дозвільних документів та погоджень.

Підприємець пропонував хабар Кубракову

Фото: НАБУ

Нерухомість мали оформити на “довірену особу” віцепрем’єра.

Увесь цей час Олександр Кубраков співпрацював з НАБУ та САП і сприяв розслідуванню.

Та власник компанії-забудовника цього не підозрював. Він зареєстрував на підставну “довірену особу” посадовця майнові права на 15 квартир в одному із житлових комплексів Києва (загальною площею 785 кв. м). Одну з цих квартир підприємець навіть передав у власність.

Власник товариства та керівниця держпідприємства отримали підозру за ч. 4 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Інші викриття корупції в Україні

Це вже третя справа про викриття корупції, про яку 21 листопада повідомили НАБУ і САП.

Так, підозру отримав чинний нардеп, член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики. Він намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За даними слідства, депутат запропонував хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тис. Прізвище нардепа не озвучується, однак ЗМІ повідомляють, що йдеться про представника Слуги народу Андрія Одарченка.

Ще одна справа стосується спроби підкупу топпосадовців Міністерства відновлення. Фігурантом також є чинний нардеп. За даними ЗМІ, це Сергій Лабазюк від групи За майбутнє.

За версією слідства, депутат в обмін на підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд грн обіцяв “винагороду” у розмірі 3-5% від вартості фінансування.

Теги за темою
НАБУ САП
Джерело матеріала
loader
loader