Гепатит А: у Вінницькій області попереджають про нову хвилю захворюваності
Гепатит А: у Вінницькій області попереджають про нову хвилю захворюваності

Гепатит А: у Вінницькій області попереджають про нову хвилю захворюваності

За словами лікарів, за спадом захворюваності може йти нова хвиля

Станом на 21 листопада ситуація з гепатитом А на Вінниччині залишається стабільною, проте експерти висловлюють обережність щодо спаду кількості хворих, оскільки може настати друга хвиля цього захворювання.

Джерело: Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації.

Цитата: "Станом на 21 листопада в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих. Така цифра з початку епідситуації. За останню добу маємо 4 нові випадки. Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 34 пацієнти, з яких 9 – це діти".

Деталі: Зазначається, що протягом останніх двох тижнів в області спостерігається певний стабільний рівень захворюваності на гепатит А. Однак, за словами епідеміологів та лікарів, зараз триває період, коли може спостерігатися знову підвищення кількості випадків захворювання. Лише за останню добу в області зафіксували чотири нові випадки гепатиту А. На цей момент у стаціонарному лікуванні перебувають 34 пацієнти, зокрема дев'ятеро дітей.

Додатково повідомляється про одного пацієнта із серйозним станом. Це 50-річний чоловік, який перебуває у лікарні вже місяць. Він має численні супутні захворювання. Також зазначено, що під наглядом сімейних лікарів перебувають 516 осіб, які перебували у контакті з хворими вдома.

Довідка: Гепатит А – вірусне захворювання печінки (уражатися можуть також нирки та підшлункова залоза), яке вважається легким: на відміну від гепатитів В та С пацієнти рідко гинуть (смертність 0,5%). Однак це усереднено. Як розповіла Інна Андрусович, гепатит А все ж становить небезпеку.

Джерело матеріала
loader
loader