Лікарні перевантажені, школи закриті: у Китаї спалах пневмонії невідомого походження
Лікарні перевантажені, школи закриті: у Китаї спалах пневмонії невідомого походження

Лікарні перевантажені, школи закриті: у Китаї спалах пневмонії невідомого походження

Китай перебуває у стані підвищеної готовності у зв’язку зі спалахом невідомої пневмонії, що охопив Пекін і спричинив хаос у лікарнях. Повідомляється, що педіатричні лікарні в столиці перевантажені хворими дітьми, а багато шкіл закрито.

За даними китайського CDC, десята частина пацієнтів із пневмонією приїжджає з інших міст, бо місцеві лікарні переповнені, там не вистачає ліків і необхідного обладнання.

Повідомлення в соцмережі Х

Про зростаючий спалах попередив лікар , який опублікував кілька повідомлень у соціальній мережі Х і показав відео серйозної переповненості лікарень.

Зараз дивляться

На відео видно, як сотні людей шикуються в чергу на вулиці біля клінік, усі в масках, багато хто тримає на руках хворих дітей, чекаючи на допомогу.

ВООЗ занепокоєна

До ситуації вже залучена ВООЗ, яка занепокоєна справжнім числом пацієнтів із невідомою пневмонією.

У вівторок ввечері, 21 листопада, на ProMed з’явилося попередження про невідому пневмонію, через яку у пацієнтів спостерігається висока температура і легеневі вузли, але немає кашлю.

Інфекція швидко поширюється

Повідомляється, що хворіють не тільки діти. Вчителі також заражаються від своїх учнів, унаслідок чого деякі школи повністю закриваються.

Інфекція також швидко поширюється. Було багато підтверджених випадків у Ляоніні, який розташований на відстані понад 800 км від Пекіна.

Може бути початок нової пандемії

– Годинник пандемії цокає, ми просто не знаємо, котра зараз година, – прогнозує Фейгал-Дінг.

За його словами, досі незрозуміло, як і коли розпочався спалах, що ще більше ускладнює постановку більш конкретного діагнозу.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader