Війна в Україні увійшла у стадію критичного моменту – зовнішня розвідка
Війна в Україні увійшла у стадію критичного моменту – зовнішня розвідка

Війна в Україні увійшла у стадію критичного моменту – зовнішня розвідка

Повномасштабна війна РФ проти України, що продовжується вже 21 місяць, увійшла у критичний період.

Про це повідомляє голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко.

За його словами, президент РФ Володимир Путін вірить, що не спромігшись перемогти України за три дні у повномасштабній війні, Кремль пройшов точку неповернення у відносинах з Заходом.

Зараз дивляться

– Вороття немає, Путін може лише тріумфально перемогти, або нищівно програти, – говорить  Литвиненко.

Він зауважив, що Путін переконаний, що “повернути Україну та решту “історичних російських земель” й відновити імперію можна лише у межах глобального перерозподілу світу”.

Такий перерозподіл може тривати 10-15 років, супроводжуватись конфліктами різного масштабу та інтенсивності, можливо із використанням ядерної зброї.

– При цьому війна проти України сприймається наразі Кремлем як важливий, але не єдиний фронт для РФ, що фактично веде світову війну із США і Заходом у цілому, – каже голова зовнішньої розвідки.

Крім того, Литвиненко вважає, що цілі у Путіна незмінні –  йому потрібно “возвращение исконно русских земель”.

– Війна увійшла у стадію війни на виснаження. Дедалі більше свідчень, що Кремль готовий вести війну стільки скільки треба. РФ вже зараз закладає чинник “СВО” в плани комплектування Збройних сил РФ 2024-2025 набір військових, – говорить він.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За його словами, РФ вважає, що має достатньо ресурсів (військово-технічних, економічних та людських) для бойових дій з Україною на поточному рівні ще упродовж тривалого періоду. Водночас у Кремлі переконані, що внутрішні ресурси України нібито “наближаються до повного вичерпання”.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader