Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати
Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати

Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати

Про результати операції повідомило Головне управління розвідки сьогодні, 23 листопада. ГУР вдалося отримати великий обсяг закритих службових документів підрозділу мінтранспорту Росії.

Зауважимо, що Росавіація відповідає за безпеку польотів та фіксує всі надзвичайні випадки під час використання, зокрема, літаків.

Серед отриманих внаслідок зламу та проникнення у ворожі інформаційні системи даних – перелік щодобових звітів Росавіації у масштабах всієї Росії за понад півторарічний період. Їхній аналіз свідчить, що сфера цивільної авіації терористичної Росії перебуває на межі колапсу,
– заявили розвідники.

Упродовж січня 2023-го зафіксували 185 авіапригод, близько третини — із різким рівнем небезпеки. Загалом за перші 9 місяців цього року було 150 випадків технічних несправностей літаків, тоді як торік за цей період – 50.

Російські літаки обслуговують в Ірані

ГУР опублікувало документи, у яких описуються деякі інциденти. Їх аналіз свідчить, що Росія через брак потужностей та фахівців у Москві намагається переорієнтувати обслуговування літаків на Іран, де роботи здійснюють "кустарно" – без відповідної сертифікації.

"Аналіз характеру авіаційних інцидентів вказує, що низка відмов, особливо пов'язаних з двигунами, шасі і механізацією крил, має системний характер. Тенденція свідчить – сфера цивільної авіації на Росії перебуває у зоні серйозної турбулентності з високим ризиком зірватись у круте піке", – підсумували в ГУР.

Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати - Фото 1

Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати - Фото 2

Російська авіація на межі колапсу: воєнна розвідка провела спецоперацію, щоб це показати - Фото 3
Російська авіація на межі колапсу / Фото ГУР

Найбільш проблемними місцями російської авіації, як зазначають у ГУР, залишаються двигуни та шасі, а також інші важливі елементи: гідросистеми, закрилки та програмне забезпечення.

Росія наражає на небезпеку населення

"Гострий дефіцит запчастин призвів до так званого "авіаканібалізму", коли одні літаки розбирають для ремонту інших. Згідно з оцінкою ГУР до середини 2023 року в Росії пустили на "донорство" понад 35% повітряних суден.

А більшість радянських літаків Ан-2, станом на зараз, не можуть відірватись від землі, оскільки двигуни до них вироблялись у Польщі, але через санкції їхнє постачання припинене.

  • З 230 літаків "Boeing", які є в Росії, зафіксовано 33 технічні відмови тих чи інших систем літака.
  • Не витримав умов російської експлуатації кожен 7-ий бразильський "Embraer", яких в Росії 21 одиниця.

У ГУР МО наголосили, що наразі Москва, наражаючи на смертельну небезпеку своє населення, намагається всіма способами приховати нескінченну купу проблем з цивільною авіацією.

Джерело матеріала
loader
loader