Суд заарештував 21 квартиру та 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини
Суд заарештував 21 квартиру та 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини

Суд заарештував 21 квартиру та 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини

Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа Олександра Дубінського, його матері та колишньої дружини. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, інформацію опублікували 22 листопада.

Арешт наклали 10 листопада за клопотанням  прокурора відділу Офісу генпрокурора та через досудове розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків. Розслідування розпочали на підставі заяви виконавчої директорки «Центра протидії корупції». 

Печерський суд Києва заарештував 21 квартиру та 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини. Протягом кількох останніх років мати й дружина Дубінського стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, двох будинків і 70 соток землі.

Зокрема, сам нардеп придбав дві квартири вартістю 100 тисяч доларів у пентхаусі пʼятизіркового Fairmont Grand Hotel квартиру в житловому комплексі «Французький квартал», квартиру на масиві Теремки у Києві. А також земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі та шість земельних ділянок під столицею, на двох з яких звели маєтки. Станом на листопад 2019 року нардепу належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru.

Мати Дубінського — пенсіонерка, проте за останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько 1 мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Колишня дружина Дубінського має сім квартир у Києві. Загалом за кілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад 300 тисяч доларів. Офіційним місцем роботи жінки зазначена посада директора з маркетингу ГО «Ліга фінансового розвитку», засновником якої є Дубінський.

Загальна вартість майна Дубінського, його матері та колишньої дружини становить 2,5 мільйона доларів — майже втричі більше за офіційно отримані доходи. 

У 2019 році «Наші гроші» опублікували розслідування про нерухомість та автомобілі Олександра Дубінського та його матері. Після розслідування нардеп прийшов до Верховної Ради у футболці з написом: «Мама любить швидкість».

14 листопада 2023 року Печерський райсуд Києва заарештував Дубінського без альтернативи застави у справі про державну зраду.

Джерело матеріала
loader
loader