В енергосистемі не вистачає струму: енергетики розповіли, чи будуть відключення світла
В енергосистемі не вистачає струму: енергетики розповіли, чи будуть відключення світла

В енергосистемі не вистачає струму: енергетики розповіли, чи будуть відключення світла

В Україні 23 листопада продовжує зростати споживання електроенергії, тож наразі в енергосистемі є дефіцит. Проте відключення світла поки не прогнозуються.

Про це йдеться в повідомленні "Укренерго". У компанії закликали українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби.

Також споживачів просять не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях, а також перенести прання на нічні години.

"Сьогодні, 23 листопада, ситуація залишається складною: триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується", – йдеться в поясненні.

Зазначимо, дефіцит у енергосистемі фіксувався ще відучора через те, що споживання збільшилось через похолодання й спричинило додаткове навантаження на електростанції, що, своєю чергою, спричинило зупинку та вихід в аварійний ремонт кількох блоків. Наявного на ринку обсягу імпортної електроенергії не вистачило для того, щоб замістити весь обсяг невиробленої зупиненими блоками електроенергії.

Де знеструмлено населені пункти?

  • Через погодні умови відключено 4 населені пункти в Чернігівській області;
  • через бойові дії та з інших причин без світла залишається 409 населених пунктів.

Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

У Міненергетики додали, що через падіння уламків дрона у Вінницькій області пошкоджено повітряну лінію 330 кВ. Лінія аварійного ремонту не потребує.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, обмеження постачання електроенергії споживачам в Україні можуть розпочатися у разі, якщо середньодобова температура опуститься до мінус 8-10 градусів. При цьому, найймовірніше, йдеться про періодичні відключення на 1-3 години. Найвищі ризики – у Києві та Одеській області.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader