В Україні запустили унікальний поїзд: як виглядає та чим особливий. Фото
В Україні запустили унікальний поїзд: як виглядає та чим особливий. Фото

В Україні запустили унікальний поїзд: як виглядає та чим особливий. Фото

У четвер, 23 листопада, об 11:00 із Києва на Харківщину відправився перший поїзд Food Train. У ньому виробляють до 10 тис. порцій їжі на добу.

Символічно рейс приурочили до Дня подяки. Їжа традиційна – індичка, картопля, пиріг, йдеться в повідомленні УЗ.

Фото з місця подій
Як виглядає потяг

На презентації поїзда була присутня посол США в Україні Бріджіт Брінк. Усю їжу з першого рейсу буде передано поліцейським, медикам та рятувальникам Ізюму.

Брінк на київському вокзалі

"Укрзалізниця запустила черговий соціальний проєкт, який реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета. Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто кожного дня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині.

Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви. Також хочу привітати американський народ, з Днем подяки, який сьогодні наповнений ще й додатковим змістом. Ми вдячні вам і всьому демократичному світу за підтримку", – заявив голова "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Фото перед запуском рейсу

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, в 2024 році в Україні з'явиться ще один прямий поїзд до Польщі. Йдеться про рейс № 119/120 із Дніпра до Хелма, завдяки якому можна буде швидше дістатися і до Варшави.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader