Коштом United24: на Чернігівщині відбудували медцентр сучасної онкології
Коштом United24: на Чернігівщині відбудували медцентр сучасної онкології

Коштом United24: на Чернігівщині відбудували медцентр сучасної онкології

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, у Чернігові повністю відновлено медичний центр сучасної онкології, який під час окупації був сильно пошкоджений вибуховими хвилями та осколками мін.

Якими були пошкодження

Зокрема, у центральному шестиповерховому хірургічному корпусі були вибиті вікна, частково пошкоджено дах і стіни, а також діагностичну апаратуру. Осколкові поранення тоді дістали двоє співробітників, ще один контузію.

– Тоді там залишалося лікуватися 49 післяопераційних і паліативних пацієнтів, які потребували постійного догляду. Їх перевели в одноповерхове радіологічне відділення, – згадує виконувач обов’язків генерального директора медзакладу Олександр Заїка.

Зараз дивляться

За словами медика, пацієнтів, які перебували вдома, лікарі консультували телефоном. А тих, хто очікував на операцію, направляли в області, де не було активних бойових дій.

Початок роботи Центру

За словами Олександра Заїки, робота центру відновилася у квітні минулого року – довелося закривати вікна стелажами, плівкою, а дах перекрити руберойдом і працювати в будівлі, що перебувала в аварійному стані.

Відновлення Чернігівського медцентру почалося на початку цього року. Відомий німецький виробник Bayer перерахував через фандрейзингову платформу United24 понад мільйон євро на відновлення та оснащення медичних закладів України.

Ціна відновлення

За рішенням комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я, частину цих грошей, а саме 26 млн 784 тис. грн, спрямовано на відновлення Чернігівського онкоцентру.

Нині медзаклад приймає багато пацієнтів – до міста переїхало чимало внутрішньо переміщених українців, а також надходять пацієнти з регіонів, де тривають бойові дії.

Джерело матеріала
loader
loader