Культові картини Джармуша, Лінча і Гейнса повертаються в кіно
Культові картини Джармуша, Лінча і Гейнса повертаються в кіно

Культові картини Джармуша, Лінча і Гейнса повертаються в кіно


 Цієї зими кінокомпанія «Артхаус Трафік» перевипустить на великі екрани три фільми, які вважаються сучасною класикою.

 З 14 грудня в обраних кінотеатрах можна буде подивитися фентезійну мелодраму «Виживуть тільки коханці» з нагоди 10-річчя з виходу стрічки. Режисер Джим Джармуш — 5-разовий призер Каннського кінофестивалю (і 9-разовий претендент на головну нагороду — «Золоту пальмову гілку»), володар Премії Європейської кіноакадемії, «Золотого леопарда» Міжнародного кінофестивалю в Локарно, а також призер «Санденсу». Його найвідоміші фільми: «Патерсон» з Адамом Драйвером, «Мрець» із Джонні Деппом і «Ніч на землі». У головних ролях: володарка Премії «Оскар» Тільда Свінтон («Суспірія», «Три тисячі років бажань») і зірка серіалу «Локі» Том Гіддлстон. 

 З 25 січня на великих екранах демонструватимуть відреставрований містичний трилер-нуар «Загублене шосе». Це робота знаного сюрреаліста Девіда Лінча — 4-разового номінанта на Премію «Оскар» та володаря «Золотої пальмової гілки» Канн, відомого за серіалом «Твін Пікс» і картинами «Синій оксамит» і «Малголленд Драйв». Кінокритики вважають «Загублене шосе» взірцем стилю Девіда Лінча. Композитором став володар премії Ґреммі Анджело Бадаламенті, з яким режисер співпрацював у більшості своїх проєктів.

 З 15 лютого в прокат вийде мелодрама «Керол», номінована свого часу на 6 Премій «Оскар». Це робота Тодда Гейнса — майстра квір-драми, піонера руху New Queer Cinema, що виник у кінематографі на початку 1990-х років. «Керол» отримав Приз Queer Palm у Каннах, де пройшла світова прем’єра. Головні ролі виконали дворазова лауреатка Премії «Оскар» Кейт Бланшетт («Тар», «Вавилон», «Жасмін»), а також дворазова номінантка на «Оскар» Руні Мара («Дівчина з татуюванням дракона»), яка здобула за цю роботу відзнаку Каннського кінофестивалю як Найкраща акторка. Разом із «Виживуть тільки коханці» ця стрічка входить у список 100 найкращих фільмів 21 століття за версією BBC.


Джерело: Артхаус Tрафік
Джерело матеріала
loader
loader