"Лізуть з усіх напрямків": глава МВА розповів про новий наступ окупантів на Авдіївку
"Лізуть з усіх напрямків": глава МВА розповів про новий наступ окупантів на Авдіївку

"Лізуть з усіх напрямків": глава МВА розповів про новий наступ окупантів на Авдіївку

Російські окупаційні війська розпочали чергову, вже третю з початку жовтня хвилю наступу на Авдіївку. Штурмові дії ворога відбуваються практично без перерв з усіх напрямків.

Водночас третя хвиля наступу росіян має певні відмінності від попередніх. Подробиці щодо ситуації на одному з найгарячіших напрямків фронту розкрив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія вже розпочала нову хвилю наступу на Авдіївку.

"Лізуть з усіх напрямків: з флангів, з півдня, з півночі – як вони робили це і раніше. На промку полізли, плюс намагаються певні штурмові дії проводити з боку Донецька через Спартак (населений пункт під Авдіївкою. – Ред.) Лізуть з усіх сторін. Дуже багато застосовують піхоти. На промку поїхала техніка. Там є асфальтне покриття. Воно пошкоджене, зруйноване, але тим не менше, основа певна є. Техніку вони там пускають", – розповів Барабаш.

"Лізуть з усіх напрямків": глава МВА розповів про новий наступ окупантів на Авдіївку

Очільник Авдіївської МВА також додав, що на відміну від попередніх хвиль наступу, нині окупанти не сунуть колонами.

"Перша –  взагалі йшли, як на парад. Друга – колони розділили і мінімум з трьох напрямків намагалися йти. Зараз вони відкрили четвертий напрямок – зі сторони Донецька, зі Спартака. Плюс додали промку. Більше намагаються розтягнути по лінії фронту", – підкреслив Барабаш.

Він додав, що нині погода не дає загарбникам можливості нарощувати застосування техніки. Однак, переконаний очільник Авдіївської МВА, щойно земля підсохне чи підмерзне, використання техніки росіянами значно зросте.

Поки з на Авдіївському напрямку загарбники активно застосовують авіацію. Окупанти скидають керовані авіабомби, а днями суттєво збільшили застосування касетних бомб.

Щодня кількість авіабомбових ударів вимірюється десятками. Лише Авдіївку загарбники обстрілюють по 30-40 разів за добу.

"Касетами" вони по місту не працюють. Більше працюють по позиціях навколо міста. По місту використовують КАБи. Найбільше працюють КАБами-500. У середньому – від 8 до 20 авіабомбових ударів за добу відбувається по місту", –  наголосив Барабаш.

Нагадаємо, раніше Барабаш розповів, як окупанти "полюють" на мирних мешканців в Авдіївці. За допомогою розвідувальних дронів загарбники відстежують, де у місті видно дим від буржуйок, якими люди гріються після похолодання. Вони фіксують ці локації – і потім завдають прицільних ударів з артилерії чи скидають КАБи.

Також днямиу мережі показали наслідки ударів армії Росії по Авдіївці. Російські терористи вщент знищують цивільну інфраструктуру та житлові будинки в Авдіївці. У місті не залишилося практично жодного вцілілого житлового будинку.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader