/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3298eeebf0ef2d91ba617d9bcce9f475.png)
Все приготує сама: 5 простих і смачних рецептів для мультипечі
Сковорідки, каструлі, духовки, мікрохвильовки, мультиварки, а тепер ще й мультипіч. У світі сучасних гаджетів для кухні дуже легко заплутатися. OBOZ.UA дбає про те, щоб кожне нове слово було зрозуміло нашим читачам, тому й розповідає про те, що таке мультипіч, за яким принципом вона працює та чим відрізняється від інших девайсів.
Що таке мультипіч?
Мультипіч — кухонний помічник для приготування їжі. Від інших приладів її відрізняє, в першу чергу, багатофункціональність.
Наприклад, у мультиварці найчастіше варять, парять, тушкують, бо нагрів йде знизу і вже звідти розповсюджується по чаші. Своєю чергою, принцип роботи мультипечі полягає у циркуляції гарячого повітря з високою швидкістю. Вона обладнана таким чином, що приготування їжі проводиться за рахунок рівномірної циркуляції гарячого повітря, а тому продукти рівномірно прогріваються з усіх боків і краще зберігають поживні речовини в процесі приготування. Та й кількість методів приготування страв значно більша, ніж в мультиварці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6cd9b3a2da0b5fec36d3085e17b988a2.jpg)
А ще мультипіч універсальніша за гриль, мікрохвильовку чи інші кухонні гаджети окремо взяті — в ній можна і розморожувати, і підігрівати, і готувати. Наприклад, мультипіч Combi у розмірі XXL від Phillips дозволяє готувати улюблені страви, використовуючи 22 функції: смаження, приготування на грилі, запікання, випікання, тушкування, су-від, готування як у печі, приготування тостів, дегідрація та навіть підігрів готових страв й ряд інших. Також у мультипечі вже передбачено 75 автопрограм, що значно спрощують роздуми як готувати окремі інгредієнти – мультипіч уточнить всю потрібну інформацію щодо розміру страви чи шматочків, їх кількості, за потреби товщини, і налаштує час, температуру готування, а також оптимальний потік повітря.
У мультипечі Philips Combi вдосконалена технологія руху гарячого повітря зі змогою налаштувати повільніший чи більш швидший потік – Rapid CombiAir. Така технологія дозволяє готувати найвибагливіші страви, адже потік повітря може бути і комбінований – швидкий на початку приготування і повільний наприкінці, аби стейк був ідеально соковитим всередині, а чізкейк зберіг свою текстуру і не підрум’янився надміру.
Можливості мультипечі чудово доповнює застосунок NutriU, в якому зібрані рецепти більш ніж 500 страв на кожен день. Більш того, завдяки застосунку мультипіч Philips Combi може не тільки готувати їжу, але й рекомендувати рецепти, орієнтуючись на улюблені страви власника.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F90f2308b5daf89db8a04a8096f620d59.png)
Зручності додає і вбудований харчовий термометр, який дає повний контроль над приготуванням та забезпечує ідеальну прожарку м'ясних стейків, курки, риби та і будь-якої страви. Просто встановіть термощуп перед стартом програми, а мультипіч сама проконтролює приготування, щоб страви залишалися ніжними і неперевершено соковитими, набуваючи ідеальної золотистої скоринки. Керувати термометром можна так само, як і мультипіччю – як на екрані мультипечі, так і через застосунок NutriU. Адже мультипіч Philips Combi легко управляється застосунком з відстані. Тому насолоджуватись процесом приготування з отриманням звітів про проміжні етапи готування можна і дорогою в супермаркет чи за грою з дітьми.
Крім того, для приготування їжі в мультипечі можна використовувати до 99% менше олії, масла чи жиру. Страви виходять кориснішими, ніж на сковорідці, однак хрусткими ззовні та соковитими всередині. А це, звичайно ж, бонус для правильного харчування, коли немає жодних компромісів по смаку страв.
Приємний бонус – страви у мультипечі Philips готуються на 40% швидше, ніж у духовці, і заощаджують до 70% електроенергії. Про детальні розрахунки можна дізнатися на сайті Philips.ua. Про те, скільки енергії та часу зберігає цей кухонний девайс, можна писати окремий матеріал.
А зараз хочемо поділитися добіркою смачних та простих рецептів, які ми знайшли у застосунку NutriU.
Стейк Нью-Йорк середнього обсмаження
Завдяки інтегрованому термометру у мультипечі Philips Combi ви можете приготувати стейк так, як вам подобається, незалежно від ступеня просмаження — просто оберіть потрібну температуру у застосунку або ж регулюйте на дисплеї мультипечі.
Інгредієнти на 1 порцію:
- Шмат м’яса (приблизно 0,3 кг)
- 1 дрібка морської солі
- 1 щіпка перцю
- 2 ст.л. рослинної олії
- 5 г часнику
- 10 г петрушки
Приготування:
- Прогрійте решітку-гриль при 200℃ впродовж 2 хвилин.
- Поки решітка гріється, змастіть стейк рослинною олією з нейтральним запахом.
- Вставте вбудований термометр у найтовщу частину стейка. Покладіть стейк та часник в мультипіч та готуйте на автопрограмі Стейк впродовж 4 хвилин.
- Переверніть стейк та готуйте ще 3 хвилини.
- Заверніть стейк у харчову фольгу та залиште на 5-8 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився.
- Поріжте стейк скибочками шириною 0,5 см, додайте спеції та зелень.
Картопля фрі з ложкою олії
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc048e62e6f65f41d1e77105559641436.png)
Як ми й казали — готувати можна з мінімумом олії й навіть картоплю фрі, адже для приготування страв мультипіч Combi від Philips використовує лише гаряче повітря. А на приготування хрусткої і запашної фрі в мультипечі вам знадобиться лише 10 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г картоплі
- 1 ст.л. олії
- 1 дрібка солі
Приготування:
- Почистьте картоплю та наріжте на рівні брусочки товщиною у 1 см.
- Залийте нарізану картоплю водою та залиште не менш ніж на півгодини. Після — злийте воду та ретельно просушіть картоплю на паперових серветках.
- Помістіть картоплю у велику миску, збризніть олією та ретельно перемішайте, щоб олія потрапила на кожен шматочок. Тепер — помістіть картоплю в мультипіч та оберіть відповідну програму – "Домашня картопля фрі".
- Через кілька хвилин дістаньте кошик та струсіть картоплю. Поверніть кошик у мультипіч. До закінчення програми струсіть кошик ще принаймні один раз. Кількість струшувань ви можете налаштувати самостійно в застосунку.
- Дістаньте готову картоплю фрі, посоліть та подавайте на стіл у тарілці.
Лимонний чизкейк з рікоти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F10cd20ea1bc076dd6e7be53243ced19b.png)
Подавайте десерт, присипавши зверху крамблом з печива. Завдяки циркуляції гарячого повітря в мультипечі, чизкейк готуватиметься всього 50 хвилин, замість 1,2 години у духовці.
Інгредієнти:
- 500 г рікоти
- 150 г цукру
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 5 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. цедри лимону
- 3 яйця середнього розміру
- 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
- Змішайте у мисці рікоту, цукор, ванільний екстракт, лимонний сік та цедру. Перемішуйте до однорідної консистенції.
- Додайте яйця одне за одним, добре розмішуючи. Також додайте кукурудзяний крохмаль, добре розмішуючи.
- Змастіть форму для випічки та вилийте суміш. Вставте форму у мультипіч та оберіть програму "Чизкейк".
- Після завершення програми дістаньте чизкейк з форми та покладіть на решітку. Дочекайтеся повного охолодження.
Безглютенова овочева лазанья з грибами та горошком
Смачна та легка в приготуванні лазанья, для якої слід обрати листи без глютену. І що не менш важливо, порівняно зі звичайною духовкою, мультипіч Philips дозволяє готувати страви значно швидше — соковита лазанья буде готова за 30 хвилин, а не за півтори години.
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- 1 ст.л. соняшникової олії
- 650 г томатного соусу
- 1 дрібка солі
- 1 дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 130 г листів лазаньї
- 80 г замороженого зеленого горошку
- 100 г нежирного вершкового сиру
- 40 г песто з базиліком
- 50 г тертого сира Гауда
Приготування:
- Наріжте гриби слайсами, цибулю почистьте та дрібно наріжте. Злегка обсмажте у сковороді на соняшниковій олії. Розігрійте томатний соус та додайте сіль та перець.
- Викладіть у форму шарами томатний соус з базиліком, листи лазаньї, гриби, цибулю, горошок так, щоб томатний соус був зверху.
- У мисці змішайте вершковий сир та соус песто з базиліком, викладіть на лазанью зверху. Посипте тертим сиром.
- Вставте форму для випічки у мультипіч та випікайте, поки листи лазаньї добре не пропечуться. Приготування займе 30 хв чи дещо більше – у залежності від щільності страви у формі для випікання.
Пряні курячі гомілки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F44dacb6c4de53ac82f31e09b42887810.jpg)
Сімейна вечеря чи перегляд футболу з друзями — курячі гомілки стануть ідеальною стравою. А завдяки місткому кошику розміру XXL із завантаженням на 2 кг/ 8,3 л у мультипечі Combi від Philips можна приготувати їжу для більше, ніж 7 осіб.
Інгредієнти на 2 порції:
- 1 головка часнику
- ½ ст.л. гірчиці
- 2 ч.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. меленого червоного перцю
- 1 дрібка солі
- 1 дрібка перцю
- 1 ст.л. оливкової олії
- 4 курячі гомілки
Приготування:
- Очистіть та подрібніть часник. Покладіть в миску, додайте гірчицю, коричневий цукор, порошок чилі, сіль та свіжомелений перець. Додайте олію та добре перемішайте.
- Змастіть цим маринадом курячі гомілки з усіх боків та залиште на 20 хвилин.
- Викладіть гомілки у кошик мультипечі та ввімкніть програму Курячі ніжки.
- Налаштуйте струшування, щоб в процесі приготування забезпечити роз’єднання шматочків, які могли б занадто щільно прилягати, для кращого руху повітря. Якщо готуєте більше, ніж 2 порції, то рекомендуємо налаштувати 1 чи 2 струшування.
- Після завершення програми дістаньте гомілки з мультипечі.
А якщо ж для вас готування – менша проблема, ніж миття посуду після смачної вечері, то у мультипечі Philips Combi є ще одна перевага – знімні частини мультипечі можна мити у посудомийці. Ламати голову над тим, як мити незнімні частини, теж нема потреби – після кожного приготування їжі мультипіч Combi покаже анімовану інструкцію з догляду.
Якщо ви шукаєте розумний девайс для кухні, і дуже цінуєте змогу готувати різноманітно, смачно, здорово і що не менш важливо – швидко і легко, то мультипіч Philips Combi саме те, що вам потрібно.

